Една от най-големите американски медии, вестник The New York Times,

...
Една от най-големите американски медии, вестник The New York Times,
Коментари Харесай

The New York Times ще съди OpenAI за обучение на чатбота върху статии на изданието

Една от най-големите американски медии, вестник The New York Times, съди фирмите, разработващи (ИИ) - Microsoft и OpenAI - за образование на техните чатботове по нейни публикации. Това е първото огромно издание, което подаде искове в съда против Microsoft и Open AIR.

Делото е заведено във Федералния областен съд в Манхатън. Изданието не изисква някаква съответна сума за обезщетение за нанесени морални вреди, само че в желае се показва, че фирмите, които са нарушили авторските права на The Times би трябвало да бъдат осъдени с " милиарди долари законни и в действителност вреди ". Ищецът упорства, че претенциите са свързани с " нелегално прекопирване и потребление на неповторимо скъпи работи на " The Times.

При това едно от главните искания на изданието към разработчиците на ИИ е, че в този момент техните чатботове се конкурират с вестника като източници на достоверна информация.

И въпреки вестникът да не изисква пари от ответниците, той приканва всички водещи медии да " унищожат всички модели чатботове и...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР