Една от най-големите агенции на Пентагона е изгубила следите на

...
Една от най-големите агенции на Пентагона е изгубила следите на
Коментари Харесай

Агенция на Пентагона е загубила следите на стотици милиони долари

Една от най-големите организации на Пентагона е изгубила следите на стотици милиони долари, излиза наяве от вътрешен одит, с който разполагат в редакцията на изданието Politico, оповестява Агенция Фокус.

Информацията бе публикувана в миг, в който президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се готви да усили доста военния бюджет на страната.

Според счетоводната компания „ Ърнст енд Янг “ Агенцията за отбранителна логистика не може да потвърди писмено разноски за над 800 милиона $ за за строителни планове – единствено един от серията образци по какъв начин се губят следите за милиони долари в благосъстоятелност и съоръжение. Като цяло финансовият мениджмънт е толкоз слаб, че ръководителите и надзорниците нямат сигурен метод да наблюдават придвижването на големи суми, за които дават отговор, излиза наяве от предварителния отчет.

Резултатите от одита повдигат въпроса дали Пентагонът може отговорно да ръководи бюджет от 700 милиарда $ и спомагателните средства, които Доналд Тръмп се готви да им предложи този месец. На министерството в никакъв случай не е юридически цялостен одит, макар мандата, даден от Конгреса. Бъркотията в упоменатата организация демонстрира, че подобен одит надали е вероятен.

От ведомството обаче твърдят, че ще преодолеqт многото трудности, с цел да получи чист одитен отчет. „ Предварителният одит ни обезпечи самостоятелна позиция върху нашите финансови интервенции. Ние сме твърдо решени да изправим слабостите и да засилим вътрешния надзор върху интервенциите на организацията “, съобщи шефът на организацията генерал-лейтенант Даръл Уилиямс в отговор на първичния одит на „ Ърнс енд Янг “
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР