Eдна от най-достъпните и любими храни, които можем да поръчаме

...
Eдна от най-достъпните и любими храни, които можем да поръчаме
Коментари Харесай

Можем ли да ядем пица, престояла извън хладилника

Eдна от най-достъпните и обичани храни, които можем да поръчаме с доставка до у дома, е пицата. И тъкмо поради това постоянно се случва да прекалим с количеството и най-после да се сдобием с съвсем половин кутия останала пица след вечеря.
 Защо да не държим чорба или бульон отвън хладилника
Защо да не оставяме супата отвън хладилника

По чисто здравословни причини

Какво вършим с нея? Естествено, че не я хвърляме, а ще я притоплим за последващо ядене. Но, тъй като кутията е прекомерно огромна, постоянно оставяме пицата върху кухненския долап за през нощта.

В последна сметка огромна част от пицата е тесто и доматен сос, за които няма проблем да не са в хладилника, нали по този начин? Оказва се, че всяка сготвена храна може да се трансформира в хранителен риск, когато се съхранява на стайна температура.
 Снимка 647791

Причината за това, че бактериите, които могат да причинят стомашно неразположение в най-хубавия случая, стартират да се развиват в храната 20 минути след сервирането й. Когато тя е преседяла няколко часа или цяла нощ е ясно, че въпросните бактерии към този момент са я населили.

Ето и къде те се развиват най-бързо. Тестените артикули като самун и бисквити съдържат малко протеин, само че пък имат консерванти под формата на сол и захар, по тази причина могат да се съхраняват отвън хладилника.
 Снимка 533293

Пицата обаче, с изключение на тесто, съдържа сосове, сирена, месни артикули, зеленчуци - влагата в тях, както и млечното наличие на сирената, ги прави доста добра среда за развиване на салмонела и ешерихия коли. Затова е целесъобразно незабавно след вечеря да приберем в компактно затворен резервоар в хладилника, пишат Delish.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР