Една от най-добрите състезателки по спортна стрелба на пистолет за

...
Една от най-добрите състезателки по спортна стрелба на пистолет за
Коментари Харесай

Анна Коракаки ще стреля в София

Една от най-хубавите състезателки по спортна пукотевица на револвер за последното десетилетие Анна Коракаки от Гърция ще вземе присъединяване в тазгодишното издание на интернационалния шампионат на пневматично оръжие " Гран При София ", който стартира в петък -10 февруари и ще продължи до неделя - 12 февруари.

Олимпийската шампионка от Рио 2016 ( на 25 метра) и притежател на бронзов орден ( на 10 метра) от Игрите в Бразилия Коракаки ще стреля в дисциплината 10 метра револвер на идната конкуренция. Гъркинята е Европейска и Световна шампионка на 10 и 25 метра пневматичен револвер, като на последния Световен шампионат в Египет завоюва сребърното отличие и квота за Париж 2024.

Основна съперничка ще й бъде нашата най-хубава състезателка Антоанета Костадинова, която също си обезпечи присъединяване на идната Олимпиада. Двете са в отлични взаимоотношения през годините и главната причина за идването на гръцката супер звезда в стрелбата, е точно другарството и с Костадинова. В шампионата " Гран При София " 2023 ще взе участие и брата на Анна Дионисис, който също е национал на Гърция и нейн сътрудник в микс надпреварите.

Международният шампионат за юноши, девойки, мъже и дами на пушка и револвер ще се организира още веднъж в хандбалната зала на Националната спортна академия, на 30 електронни цели и ще стрелят близо 100 състезатели от България и чужбина. В дисциплината - пневматична пушка феновете ще видят най-хубавите ни спортисти Антон Ризов и Таня Ризова, които през тази седмица станаха за поредна година Държавни първенци при мъжете и дамите.

Официалното разкриване на шампионата ще бъде в петък от 16:00 часа, като измежду формалните посетители ще бъде друга легенда на спортната пукотевица и сегашен министър на спорта Весела Лечева. Веднага след церемонията в залата ще бъдат наградени и най-хубавите ни стрелци за 2022 година.

Пълната стратегия за надпреварите може да намерите в уеб страницата на Българския стрелкови съюз - www.bsu.bg.

Достъпът на аудитория в залата на НСА в дните на интернационалния шампионат ще бъде безвъзмезден.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР