Една от най-добрите ни лекоатлетки - Габриела Петрова, продължава с

...
Една от най-добрите ни лекоатлетки - Габриела Петрова, продължава с
Коментари Харесай

Габриела Петрова между тройния скок и медицината

Една от най-хубавите ни лекоатлетки - Габриела Петрова, продължава с възобновяване си от интервенция в колената. За рехабилитацията се грижи брачният партньор на Ивет Лалова - Симоне Колио.
Снимка: Instagram

Тройният скок се счита за една от най-травматични дисциплини в спорта и една от най-българските в атлетиката.

Единственият ни олимпийски първенец в тази дисциплинираност при мъжете е Христо Марков. А при дамите Тереза Маринова и Ива Пранджева към момента са измежду 12-те най-хубави за всички времена.

Тази дисциплинираност е сложна. Трябва да си бърз, отскоклив и мощен. Има четири етапи – тичане, отскок, крачка и скок.

При бягането се доближава над 35 км/час. Почти колкото най-бързите спринтьори, а характерното е, че в случай че се отскочи да вземем за пример с ляв крайник, приземяването за крачката е на същия крайник. При докосването тежестта на тялото надвишава един звук.

Тялото би трябвало да бъде доста устойчиво, а всяко неверно и погрешно деяние може да докара до тежка травма.

След близо 10 години измежду най-хубавите в дисциплинираност Габриела Петрова амортизира и получава инфектиране на колената. Операцията е неизбежна. Интервенцията е в Италия по модерна здравна технология.
Снимка: Lap.bg
" Габи пристигна в Рим преди три седмици, почистихме коляното и сложихме стент. Това е тип артроскопия, само че с по-удобни и съвременни уреди. Тя напусна клиника единствено час след интервенцията. Сега е добре ", разкрива доктор Еудженио Бартолески.

Габриела Петрова се възвръща с рехабилитатора на националите– Симоне Колио: " Както чакахме, възобновяване става бързо. Габи към този момент даже бяга. Все още не се усеща изцяло удобно, само че това е обикновено. В момента заздравяваме ставите и мускулите с извършения за баланс ", коментира брачният партньор на най-бързата ни лекоатлетка.
Снимка: Lap.bg
А какви извършения Симоне и Габриела употребяват в рехабилитацията - гледайте на следващия ден в спорнтие вести на bTV.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР