Една от най-добрите ни хандбалистки в последните години Лора Сарандева

...
Една от най-добрите ни хандбалистки в последните години Лора Сарандева
Коментари Харесай

Лора Сарандева пише историята на Гранойерс

Една от най-хубавите ни хандбалистки в последните години Лора Сарандева като по знамение се прибра в България, преди да бъдат затворени границите поради пандемията от ковид. Националката от четири години е състезателка на първодивизионния испански клуб Гранойерс, с който през този сезон стигна до полуфиналите на европейския клубен шампионат “Чалъндж къп”.

“Вече съм в Свищов, популярност на Бога не съм в Испания, където ситуацията е доста съществено. Щастлива съм, че съм си у дома и мога да изкарам пандемията със фамилията си. Пандемията още не беше избухнала в България и имахме 4 дни отмора. Реших да се прибера и извадих огромен шанс, че ден по-късно затвориха границата “, съобщи Сарандева пред БНР.

В дните на изолираност националката продължава да поддържа форма, разчитайки на направен от треньора си проект.

“Всяка седмица вършим конферентен диалог с тима и с треньора. Всеки ден се изпращат тренировки от треньора, поддържаме връзка. Те са добре и се надявам това нещо скоро да отмине и да можем да се съберем. Тренировките са съществени, несъмнено, за домашни условия. С гирички и ластици, с цел да не пада формата ни. Имам едно колело у дома и с него всяка заран върша кардио “, сподели още левият гард.

“Много съм щастлива, че имам опцията да играя за Гранойерс, тъй като хората, градът и като цяло клубът са прелестни. Чувствам се като у дома, развъртвам се и в действителност съм доста щастлива за моята кариера. Надявам се да не преставам и отсега нататък по този начин. Клубът е огромен, тази година имаме достойнството да играем и на европейско равнище и както споделят в Испания – пишем история на женския хандбал в Гранойерс. Горди и щастливи сме, че стигнахме до полуфиналите на Чалъндж къп. Надяваме се, живот и здраве, всичко да е наред, да стигнем и до финала, а по-късно да спечелим “Чалъндж къп”. Но за това времето ще покаже “, сподели още Сарандева.

Гранойерс ще спори за място на финала с различен испански клуб – Валядолид.

“Беше ми доста мъчно в първите две години, само че с труд всичко се реализира. В последните две години съм от титулярите, имаме си доверие с треньора и съм доста щастлива. Беше доста мъчно, само че в действителност с труд всичко се реализира. Миналата година имаше интерес към не, за тази не знам, само че и обстановката е такава. Но аз се надява да остана в клуба, тъй като се усещам ужасно. Харесва ми и испанската лига, всички тимове са доста разнообразни и е огромно тестване за мен.

Надявам се и други българки да дойдат в испанското състезание. В България има много положителни хандбалистки и се надявам и те да имат шанс да заиграят в чужбина, даже и да не е в испанското състезание “, приключи Лора Сарандева.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР