Една от най-добрите и титуловани български представителки в бойните спортове

...
Една от най-добрите и титуловани български представителки в бойните спортове
Коментари Харесай

Нова безапелационна победа на Албена Ситнилска в SFC 8 - The Matrix

Една от най-хубавите и титуловани български представителки в бойните спортове Албена Ситнилска реализира втората си професионална победа по разпоредбите на К-1 на галавечерта SFC 8 - The Matrix. В софийския "Зимен замък " българската майсторка на таекуондо и кикбокс завоюва с единомислещо съдийско решение против Йони Лорънс (8-3-2) от Англия, която е състезателка на един от най-реномираните ирландски бойни клубове Real Pain.

На предходната галавечер SFC 7 - Avatars Ситнилска записа победа в професионалния си дебют, а в този момент зарадва поддръжниците си в залата с втори следващ триумф над задгранична съперничка.

Албена с ляво кроше контрираше добре опитите за ляв лоукик на съперничката, която другояче държеше да се движи напред и да не бъде пасивна. Ситнилска пък гледаше през цялото време да е разнообразна и да тормози англичанката със спининг-кикове в региона на корема. Лорънс стартира надъхано, само че с течение на рунда ударите й понижиха доста и Албена успяваше чисто като численост на опити и попадения да поддържа задатък в борбата.

Ситнилска показва образно майсторството си в таекуондото със странични кикове в региона на кръста и корема, като при започване на втория рунд засипа противничката си и с крошета, с цел да предизвика аплодисменти от феновете в залата. След къса и скоростна замяна пък Албена загуби равновесие и падна, като това се случи два пъти в рунда, само че реферът нито един път не й отброяваше, подсказвайки, че не е породено от ударите на Лорънс.

Ситнилска стартира последния рунд с няколко следващи сполучливи кикове, един от които пласиран в главата на англичанката, като не забравяше да употребява и лявото си кроше. Лорънс се опитваше да изедбне момента си за офанзива с юмруци, само че Албена се движеше превъзходно към оградата и непрекъснато контролираше дистанцията с кикове. Този аспкет българката поддържаше под надзор през цялото време на дуела и неслучайно съдиите й присъдиха успеха с решение.
Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР