Една от най-дискутираните теми у нас е тази за цената

...
Една от най-дискутираните теми у нас е тази за цената
Коментари Харесай

Заливат ни с по-евтини краставици от Гърция

Една от най-дискутираните тематики у нас е тази за цената на краставиците. Всичко нарастна, а една от главните съставки на таратора подгони 8 лв. на пазара. У нас към този момент на заливат с гръцко произвеждане краставици, като килограмът върви към 6,50 лв., само че на борсови цени, написа Lupa.bg. Т.е. даже и с дребна надценка да се продава на пазара, отново няма да е по-малко от 7 лв..

Причината за импорт от Гърция е, че този от Турция е секнал. Преди време от югоизточната ни съседка идваха големи количества плодове и зеленчуци, само че доставките са мощно лимитирани или последователно стопират, което е принудило нашенските продавачи да потърсят други разновидности, с цел да задоволят потребностите на българина.

Всъщност те разкриват, че пазарът не върви доста, а хората се цупят на цените и не купуват, което води до различен проблем - част от продукцията стартира да се скапва, без значение, че температурите са към момента ниски, и са принудени да я изхвърлят.

" Просто хората би трябвало да ни схванат, че няма по какъв начин да работим и да продаваме на загуба. Поскъпването на тока е причина за повишение на цените на всичко, само че ние няма какво да създадем ", подвигат плещи и разясняват търговците.

Поскъпване с по лев на кг се вижда и за патладжана, а марулята към този момент е гони 2 лв.. Лошата вест за потребителите е, че от понеделник се чака нова актуализация на цените в посока повишаване с най-малко 10%.

И за съпоставяне - ето какви бяха цените през февруари 2021 година:

Краставици – 3,90 лв.

Мандарини – 2,60-2,90 лв.

Тиквички – 3 лв.

Маруля – 1,10 лв.

Домати – 2,80 – 4,20 лв.

А ето какви са цените през февруари 2022:

Краставици – 6,80 – 7,70 лв.

Домати – 3,80 – 4 лв.

Тиквички – 4,40 лв.

Патладжан – 5,90 лв.

Маруля – 1,80 лв.

Мандарини – 3,30 – 3,90 лв..
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР