Една от най-честите причини, която кара хората да напуснат своята

...
Една от най-честите причини, която кара хората да напуснат своята
Коментари Харесай

Ето коя е най-честата причина хората да напускат работното си място

Една от най-честите аргументи, която кара хората да изоставен своята работа, е неприятният мениджмънт. Макар непрекъснатото развиване на изкуствения разсъдък и технологиите, в доста компании към момента се следи наклонност, че хората нерядко напущат не работата, а мениджъра си.

Тази наклонност се ускори още повече след настъпването на пандемията от ковид, която към момента има отражение както върху всекидневието и мисленето ни, по този начин и върху пазара на труда. Според специалисти, най-голямото разследване от нея е навлизането на концепцията за хибриден модел на работа. Той е обвързван с постигането на добър баланс сред персоналния и професионалния живот освен от работното място, а и от всяка точка на света. Първоначалното твърдоглавие от страна на работодателите и гледище за въвеждането му от страна на чиновниците, накара доста хора да сменят своите работни места.

Това постанова практиката от ден на ден компании в България и по света да вкарат 4-дневна работна седмица, " къс петък “ и повече тласъци за своите чиновници, фокусирани върху опцията те сами да избират от къде и в компанията на кого да работят. Заради това все по-често виждаме хора с преносими компютри на плажа или в кварталното кафене.

Ангажираността и мотивацията на чиновниците зависи най-много от осъвременяването на бизнеса. А конкурентността на пазара на труда се реализира единствено посредством адаптиране към актуалните модели на работа, сочат международни бизнес трендове.

Друга настояща процедура е замяната на нормалните подходи за намиране на нови чиновници. Проучванията демонстрират, че 80% от усещането за евентуалния предстоящ чиновник е построено въз основата на документи (CV, дипломи, документи за образование, препоръки), а 20% са персонално усещане от срещата с него онлайн. Това кара от ден на ден работодатели да залагат в целите на фирмите си присъединяване в кариерни конгреси. Чрез тях те показват компанията си и търсят своите бъдещи чиновници – хора с опит или стажанти, които след това да развият своя капацитет и да израснат в компанията, предава bTV.

Повече от 80 сполучливи български компании към този момент ползват този способ посредством присъединяване си в форумите на Bulgaria Wants You в страната и чужбина " Кариера и живот – за какво в България? “. На 4 ноември най-големият кариерен конгрес за първи път ще посети Виена, а на 2 декември – морската столица Варна.

Всеки, който търси своята причина да бъде благополучен в България и желае да бъде част от актуалния пазар на труда, може да направи своята регистрация тук: https://bulgariawantsyou.com/zapazi-myasto
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР