Една от най-чаканите игри през тази година – Baldur’s Gate

...
Една от най-чаканите игри през тази година – Baldur’s Gate
Коментари Харесай

Появата на Baldur’s Gate 3 за Xbox ще е тази година

Една от най-чаканите игри през тази година – Baldur’s Gate 3 – излезе през август за лични компютри и през септември за PS5. Версията ѝ за Xbox конзоли обаче беше забавена за един по-късен стадий на 2023 поради неуспеха на студиото да осъществяват качествено опцията за разграничен екран при игра в кооперативен режим, който да не отстъпва по качество на PC и PlayStation версията му. По-късно през годината, след среща на изпълнителния шеф на Larian Studios Свен Винкл и шефа на гейминга в Microsoft Фил Спенсър се стигна до компромисния вид Baldur’s Gate 3 да излезе за Xbox Series X въпреки и без опцията за разграничен екран, като Спенсър акцентира значимостта на това играта да излезе за конзолата на Microsoft точно тази година. Тази седмица Винкл удостовери, че работата по Xbox версията на играта върви по проект и тя ще се появи по-късно през 2023.

„ Последни вести към Xbox. Провеждаме интензивно плейтестове, към момента сме по график да публикуваме тази година. Ще обявим точната дата, когато сме уверени, че всичко е готово “, написа Винкл.

Думите на Винкл идват след извършена среща сред двамата през седмицата, като пред Eurogamer Спенсър също изрази удовлетворение от напредъка на работата по Xbox версията. „ Говорим си с разработчиците от Larian. Срещнах се през днешния ден с тях и съм уверен, че ще намерим рационално решение. Не виждам обстановка, в която играта да пропусне Xbox “, споделя той. „ По отношение на тази работа с паритета, не мисля, че сте чували от Larian или от нас нещо такова. Смятам, че нещата тук опират до общността. Ще има характерности, които пренасяме през днешния ден на „ Х “, само че не и на „ S “, даже и за нашите лични игри. Като да вземем за пример следенето на лъчите, което работи на „ Х “, само че не във всички игри на „ S “, добавя Спенсър.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР