Една от най-богатите жени в света – 66-годишната милиардерка от

...
Една от най-богатите жени в света – 66-годишната милиардерка от
Коментари Харесай

Това ли е най-скъпата сватба на света? Синът на най-богатата чернокожа жена се ожени за иранска моделка с тъмно минало в двореца Бленъм

Една от най-богатите дами в света – 66-годишната милиардерка от Нигерия Фолоруншо Алакиджа, подвигна кралски прием в старинния замък Бленъм във Англия в чест на сватбата на сина си Фоларин Алакиджа и иранската моделка Назанин Джафериън Джайсарифа.  За обилното празненство щастливата свекърва се оръсила с 5 милиона паунда.   Старинният палат бил декориран персонално от известния флорист Джеф Литам с милиони бели рози и орхидеи на стойност близо 200 000 паунда.







На формалната част от церемонията иранската моделка била в искрящо бяла рокля.



Тоалетът й се допълвал от диамантена огърлица, обеци и гривна. По-късно Назанин блеснала с дълга дантелена рокля, с която цяла вечер танцувала със брачна половинка си.



Щастливите младоженци разрязали 3,5-метрова торта, а особено за първия танц на младото семейство на мраморния под на залата със златни букви били изписани буквите им.



Сватбата на иранската моделка и сина на една от най-богатите и авторитетни чернокожи дами в света се оказва част от гигантска спекулация. През 2014 година майката на булката афишира фалит и в този момент живее в елементарен апартамент в Чешър, благосъстоятелност на локална жилищна асоциация.



Банкрутът на майката обаче няма да е единствената неуместна тематика в диалозите на новите родственици. Още поведе неуместни въпроси провокира тъмното минало на по-малкия брат на Назанин. 24-годишният юноша е арестуван от полицията при превозването на голямо количество кокаин. За това той се е сдобил с условна 6-седмична присъда.



Проблемите в фамилията на красивата иранка почнали, когато вторият брак на майка й се разпаднал. Мъжът й – прочут ресторантьор, бил с 10 години по-възрастен и издържал всички. След развода обаче фамилията останало без пукнат грош и се наложило постоянно да се мести от едно място на друго. Именно тогава брат й Сам се забъркал с дрогата. Той към този момент е изтърпял наказването си, само че клеймото на позора не може да се изтрие толкоз елементарно.



Историята им внезапно установи със фамилията на Алакиджа. Фолоруншо Алакиджа е измежду най-богатите дами в света. Състоянието й възлиза на 1,68 милиарда $, което й обезпечава 18-ото място в листата на Forbes, където съумява да изпревари даже популярната американска телевизионна водеща Опра Уинфри.

Феноменалния си триумф е постигнала напълно сама. Започва кариерата си като секретарка в Лондон, като в това време учи мода. Малко по-късно се връща в Нигерия, където основава своя марка, по-късно нагазва в петролния бизнес.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР