Една от най-богатите жени в Китай и председател на китайския

...
Една от най-богатите жени в Китай и председател на китайския
Коментари Харесай

Жената, която загуби повече милиарди от всеки друг

Една от най-богатите дами в Китай и ръководител на китайския заможен колос Country Garden Ян Хуян е изгубила повече пари от който и да било различен в света през последните две години, а нейната компания сега е на ръба на банкрута.

Личното положения на Ян пада с 84% от юни 2021 година, или 28.6 милиарда $, съгласно показателя на милиардерите на Bloomberg. Нейното благосъстояние сега се прави оценка на 5.5 милиарда $, а това е на-голямото намаляване в доларово изражение измежду най-богатите хора от пандемията насам.

Според информация на CNN това ѝ отрежда 475-о място в класацията на Bloomberg.

Само във вторник Хуян изгуби 490 млн. $ и още 60 млн. $ в сряда. Загубите ѝ от началото на годината възлизат на 4.4 милиарда $.

Country Garden, която преди време бе най-голямата строителна компания в Съединени американски щати, е пропуснала заплащания на лихви по две излъчвания облигации, деноминирани в долари. Това бе следващият удар за изпитващия усложнения напоследък заможен бранш на Китай. В резултат на това акциите на строителния колос поевтиняха с 16% на борсата в Хонконг.

Country Garden е била подложена на “временен ликвиден напън ” заради влошаващите се продажби и сложната среда за рефинансиране, осведоми държавното издание Paper.cn, базирайки се на неизвестен източник от компанията. Country Garden търси “активно ” средства за разрешаване на дълговата рецесия и ще отбрани законните права на кредиторите, съгласно същия източник. Country Garden към момента разполага с гратисен интервал от 30 дни преди да бъде оповестено просрочие по отговорностите.

Някога процъфтяващият заможен бранш на Китай допринасяше с до 30% към Брутният вътрешен продукт на страната. Много от огромните строителни компании обаче натрупаха големи отговорности, образец за което бе техническият банкрут на Evergrande, който бе последван от вълна от просрочия по отговорностите на редица имотни компании.

Country Garden стана обществена компания през 2007 година с рекордно тогава първично обществено предложение на акции (IPO) в Хонконг на стойност 1.7 милиарда $. През март тази година Ян наследи на поста своя татко, който е създател на компанията.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР