Една от най-бързоразвиващите се в световен мащаб, и без еквивалент

...
Една от най-бързоразвиващите се в световен мащаб, и без еквивалент
Коментари Харесай

Амакидс - академията за силен старт в училище

Една от най-бързоразвиващите се в международен мащаб, и без еквивалент в България, академии за когнитивно и интелектуално развиване на деца Амакидс към този момент има представителства в 12 български града, и продължава да уголемява активността си. За смисъла на спомагателните ментални занимания за деца, резултатите от тях и новаторските способи на преподаване, споделя ръководителят на академията за България Момчил Воденичаров

- Г-н Воденичаров, от кой момент съществува академията Амакидс и от кой момент развива активност в България?

- Оповестяването на първата методика на академията e през недалечната 2013 година, а след към година тестване първи наш център отваря порти през 2014 и в Украйна. Днес Амакидс е организацията за интелектуално развиване с преобладаващо наличие на територията на Русия и най-голямата в рамките на Европа с ексопненциално разрастваща се франчайзинг мрежа със своите близо 900 центъра, и над 250 хиляди курсисти. Основният фокус в активността на академия " Амакидс " е хармоничното развиване на интелекта, паметта, повишение на вниманието на децата. На централно ниво академия " Амакидс " работи с главен фокус към основаване на нови и допълнение на към този момент съществуващите си методики като: " Ментална аритметика ", " Меморика " (програма за развиване на паметта), " Либерика " (методика за насърчаване на скоростно четене) и " Спийдкюбинг " (скоростно разпореждане на кубче Рубик и пирамида). Всяка от тях действа посредством потребление на компютърни и интернет-технологии, а също така всяка наша методика е с интернационално регистрирани права върху интелектуална благосъстоятелност.

От 2016 година в България отваря първия наш център по ментална аритметика. Със пускане на новата образователна 2019/2020 година започваме да популяриризраме и останалите неповторими за страната и по същността си стратегии.

Занимаващите се по нашата методика деца получават по-уверен старт в учебно заведение, възприемат с лекост размера от материал, преподаван в днешно време. В интернационален аспект децата стартират да се употребяват с по-особен статут и внимание точно предвид на добитите качества, които впечатляват със скоростта на реакциите, отсяването на информация и вземането на решения.

Един от целите на образованието през ХХI в. е развиването на креативна персона с ясно изразена личностна позиция, която може бързо да се приспособява в изменящия се свят. В просветителната система има трендове към използването на културен модел на обучение, който удоволетворява познавателните потребности на учениците и основава условия за образуване на креативна персона.

- Какви са най-често вашите клиенти? Кои са най-популярните стратегии у нас?

- Наши клиенти са всички тези родители, които са взели решение да заложат на изобретателното и тествано във времето в допълнение образование, което децата не могат да получат на доста места в страната през класическото учебно обучение. Имаме курсисти, които вършат първите си креативен крачки точно с нас - това, несъмнено, са най-малките (4-6 години). За порасналите пък спомагаме за доразвиване на интелектуалния капацитет - с нас те откриват, че постоянно може повече.

Като първо показана, методиката, която набра сериозна скорост при нас е менталната аритметика. Тя несъмнено отключва вратите на интелекта, само че единствено с цел да даде път и на останалите познавателни качества като запаметяване, четене и взимане на логичен решения.

Над 700 деца са прекрачили прага на академията точно с акцент върху менталната аритметика като до края на годината планираме да удвоим броя на курсистите, заети във всички посоки. През последната година следим пик и в достиженията на децата,наши призьори в интернационалните надпревари и ежемесечни ранглисти.

- Какъв е профилът на евентуалните ви сътрудници за франчайз?

- Следвайки релативно общоприет франчайз модел, организацията на работата в нашите центрове почива на позната скица на райониране. Правилната геометрия разполагаем генерира успеваемост във всяко равнище от активността ни. Наши сътрудници стават хора, които желаят да дадат добавена стойност от своята работа на обществото. В допълнение - не дават последните си спестявания за бизнес и не чакат да работят за заплата на личен тил - желаят повече. Макар и ръководители на видимо разпръснати центрове в страната, бъдещите ни сътрудници са осведомени с термина екипна игра, отборен дух. Добрите хрумвания губят цената си в случай че не са подкрепени. Опората се гради в екипа, водачът единствено задава посоката.

- Как виждате активността на академията след 5 години?

- Виждаме се фокусирани извънредно и единствено в услуга на обществото, и детско-юношеското развиване. Мрежа от отдадени на първо място на идеята, само че и на личното си развиване съобразителни персони. Бизнесът на бъдещето е бизнесът в името на хората.

Николай Нейчев
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР