Една от най-бързо развиващите се школи за лека атлетика в

...
Една от най-бързо развиващите се школи за лека атлетика в
Коментари Харесай

Дарко Тим с европейска екологична мисия

Една от най-бързо разрастващите се школи за лека атлетика в София – Дарко Тим стартира работа по европейски план за запазване на околната среда. Клубът е част от акцията „ Let’s warm up the climate for sport “, в която са включени още спортни организации от Испания, Гърция и Румъния.

Партньорите в плана имат за цел да подтикват физическата интензивност и да насърчат опазването на околната среда. По време на акцията Дарко Тим ще провежда тренировки и надпревари под наслов “Здрав дух в крепко тяло в здравословна среда “.

“В нашата школа постоянно сме приемали опазването на околната среда като съществена задача в активността си. Често приказваме с децата за нуждата от разделно събиране на боклуци, включваме в тренировките “плогинг “ интензивности и държим нашите спортисти да употребяват бутилки за многократна приложимост по време на заниманията си в школата “ сподели Гергана Петкова от екипа на Дарко Тим.

По време на „ Let’s warm up the climate for sport “ ще се проведат четири срещи, на които ще се обменят положителни практики сред сътрудниците за да се разработят новаторски тактики, които да стимулират хората да бъдат по-физически дейни и да доближат позитивен баланс в комбинацията от физическо и психическо богатство в здравословна и вдъхновяваща среда.

Инициативата е финансирана по стратегия ERASMUS +, а координатор е испанската организация за спорт и екология EquiS Equilibri Sostenible, а с изключение на Дарко Тим в акцията вземат участие още гръцкият олимпийски център и университетът в Галац (Румъния). Повече за плана може да прочете тук: (www.equilibrisostenible.eu/projects.html).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР