Една от най-бързо развиващите се и предпочитани за живеене общини

...
Една от най-бързо развиващите се и предпочитани за живеене общини
Коментари Харесай

Община Родопи грабна престижна номинация за инфраструктурно развитие

Една от най-бързо разрастващите се и желани за живеене общини освен в Пловдивска област, а и на територията на България - община Родопи, е финалист за XIII-то издание на LUXURY Property AWARDS 2023. В същински конгрес на най-хубавите компании в първокласното строителство, архитектурата и дизайна ще се трансформира церемонията за водачите в първокласното строителство на 9 октомври 2023 в 5-звезден столичен хотел.

Общината е на четвърто място по население и по територия измежду осемнадесетте общини в област Пловдив.
В рамките на  четири години са ремонтирани 111 улици, издигнати са 3 нови здания, построени и проектирани са общо 21 детски площадки, както и 7 мини футболни стадиони.
За този интервал са ремонтирани са общо 33 здания, построени и проектирани са 4 фитнес площадки навън, открити са 5 млечни кухни, в които да се хранят децата. Изграден е 1 мост над р. Върлещица в с. Първенец.



Едни от най-мащабните планове, които са се осъществили в Община „ Родопи “ в границите на 4 години, са в село Марково – главен ремонт на улица „ Източна “. Ремонтът на километровата права включва полагане на плътна асфалтова настилка, дотъкмяване на канализацията и полагане на нов тръбопровод, създаване на тротоари. Инвестицията е в размер на близо 1,8 млн. лв.. Канализацията в селото се осъществя сега (Главен колектор I, II и III).

В село Брестовица е реконструиран площада пред НЧ „ Съзнание-1873 “.

Строителните проекти плануват цялостна замяна на площадната настилка, ново озеленяване, създаване на напоителна система. Новият тип на площада включва още водна каскада, лятно кино със сцена, като в допълнение ще бъдат построени нова детска площадка и площадка за домашни любимци.
В село Първенец се прави реорганизация на площада пред НЧ „ Съзнание-1914 “ - по план се планува промяна на настилката в парковото пространство, планувана е детска площадка, спортна площадка, лятно кино, пеещ шадраван, система за озеленяване. Изграждане на моста над р. Върлещица – инвестиция за над 1,5 млн. лева
В село Браниполе де построява нова детска градина, с цел да се реши огромна част от казуса с неприятната инфраструктура в детските градини в общината. Идеята е заведението да обслужва селата Браниполе, Белащица и Брестник.


В село Устина са построени основни канализационни колектори III и IV за над 1,6 млн. лева, а в Цалапица главно е ремонтирана улица „ Н. Д. Петков “ – един от най-големите обекти, осъществен в границите на две десетилетия в селото. Отсечката е дълга към километър.

В село Златитрап е ремонтирана за близо половин милион лв. улица „ 5-та “ – един от стратегическите и извънредно значими обекти за селото.

Ремонт на основната улица „ Васил Левски “ за над 900 000 лв., обезпечени от Министерство на районното развиване и благоустройство, е изработен в село Ягодово, а в село Брестник е построена нова детска ясла, филиал на съществуващата ДГ „ Надежда “.
В настоящият бюджет на община „ Родопи “ са заложени средства за планиране и уголемение на детски градини, учебни заведения и паркове на територията й.
Започна замяна на осветителните тела на територията на обитаемоте места в Община „ Родопи “.

В състава на общината влизат общо 21 села,

най-големите от които са село Белащица, село Браниполе, село Брестовица, село Крумово, село Марково, село Първенец, село Устина, село Цалапица, село Брестник и село Ягодово.
Природните дадености, чистият въздух, тишината и спокойствието в китните селца в Родопската яка ги вършат изключително привлекателни за живеене, като по данни на Национален статистически институт Община „ Родопи “ е преди всичко по машинален приръст на популацията за 2020 година в безусловно число.
Именно тези данни постановат община Родопи да работи с цялостни темпове по инфраструктурни обекти и здания за благоустрояване на всички селища на своята територия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР