Една от най-бързо растящите компании у нас - Алтерко, публикува

...
Една от най-бързо растящите компании у нас - Алтерко, публикува
Коментари Харесай

Една от най-бързо растящите компании у нас надхвърли прогнозирания ръст на приходите от проддажби

Една от най-бързо растящите компании у нас - " Алтерко ", разгласява консолидираните си финансови резултати за края на четвъртото тримесечие на 2022 година. От тях излиза наяве, че към края на предходната година консолидираните доходи от активността са нарастнали по отношение на същия интервал на 2021 година с 54.6% до 48.1 милиона евро, а приходите от продажба на артикули и продукция са нарастнали с 58.2% до 47.6  милиона евро.

В резултат на засилените вложения в разгръщане на дистрибуторската мрежа и структурите за научноизследователска и развойна активност облагата преди лихви, налози, и обезценка (EBITDA) са нарастнали с 9.5%, а облагата преди лихви и налози (EBIT) с 10.3%.
 Снимка 608737
Източник:

" Алтерко " продължи растежа си през финансовата 2022 година, като въз основа на тези предварителни данни ще надвиши прогнозния растеж на годишните доходи от продажби за 2022-а.

Забелязват се трендове за увеличение на неразпределената облага и намаляването на нетекущите банкови отговорности с 25,9% до 0.9 милиона евро, чийто позитивен резултат е понижен от изплащането на дял, бонуси към личния състав и промени в митните сборове. Нетната облага на компанията се е нараснала с 9.7% до 8.9 милиона евро.

Една от най-бързо растящите компании у нас усилва годишните доходи от продажби на устройства с над 50%

Дружеството надвишава прогнозата си за приходите за предходната година, която беше за до €46 милиона

Със съответствие на личния капитал към активите от 89.0% към 31 декември 2022 година, " Алтерко " се радва на солидна финансова основа. През 12-те месеца на 2022 година се вижда увеличение на материалните ресурси по отношение на същия интервал на 2021-а, съответстващо на по-високите доходи от продажби, както и предплатените заплащания към доставчиците за самодейно справяне с евентуални забавяния във веригите за доставки.

" След огромния триумф на нашите артикули и услуги, които пуснахме на пазара през миналата 2022 финансова година, сигурно няма да забавяме темпото и през 2023 година. През януари към този момент представихме 5 нови продукта по време на най-голямото софтуерното ревю - CES в Лас Вегас, а графикът ни остава претрупан ", коментира Димитър Димитров - изпълнителен шеф на Allterco JSC.
 Снимка 608738
Източник:

Само преди броени дни компанията стартира своето ново високотехнологично приложение за ръководство на домашна и офис автоматизация - Shelly Smart Control, което е плод на близо двугодишна задълбочена разработка.

То ще замести актуалното ни приложение Shelly.Cloud, предлагайки доста нови функционалности и ще отключи непрекъснати доходи от спомагателни услуги по-късно тази година, акцентират от компанията.

" През миналата финансова година надхвърлихме прогнозата си за приходите с растеж във всички продуктови категории и на всички районни пазари. Инвестициите ни в разширението на районните ни екипи по продажби, увеличението на потенциала за научноизследователска и развойна активност и развиването на професионалния пазар към този момент се отплащат ", добавя Волфганг Кирш - изпълнителен шеф на " Алтерко " АД

За цялата 2023 година от сдружението чакат растежът да бъде в сходство с миналата година.

Българската " Алтерко " придобива 60 % от словенски съперник в договорка за €2 милиона

Пазарната капитализация на българския производител е в размер на 370 милиона лв., съгласно БФБ

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР