Една от моите задачи е да върна доверието на обществото

...
Една от моите задачи е да върна доверието на обществото
Коментари Харесай

Началникът на КАТ-София: Реформата в Пътна полиция трябва да започне от административното обслужване

Една от моите задания е да върна доверието на обществото в институцията, която управлявам сега, съобщи в студиото на " Денят стартира " комисар Радослав Начев – новият шеф на отдел " Пътна полиция " - София.

" На първо място, промяната в " Пътна полиция " би трябвало да е ориентирана към възстановяване на административното обслужване на жителите. Процесите, които реализираме, би трябвало да са транспарантни за хората и да бъдат реализирани с оптимално къс период ", изясни той.

Следващата стъпка е да се надгради портала за електронни и административни услуги и по този начин да се понижат опашките пред гишетата на КАТ, сподели комисар Начев и даде образец:

" С измененията в Закона за придвижване по пътищата предвиждаме опцията да се приключва регистрацията на автомобил по чисто електронен метод през системата за електронни услуги ".

Според него административно-наказателният развой във връзка с Закона за придвижване по пътищата е извънредно муден.

" В предложенията за смяна на закона сме планували унищожаване на наказателните постановления - т.е. налагането на глоба да става с един документ на място, на пътя. Така няма да се постанова наново търсене на лидера извършител, с цел да се връчи наказателно разпореждане ", означи комисар Начев.

Той посочи, че е планувано известяван посредством системата за несъмнено електронно връчване при засeчано с камера нарушаване.

" Направени са редица промени във връзка с връчването - всички държавни чиновници по Закона за държавната администрация да могат да реализират връчване при нарушавания по ЗДП, както и всички държавни чиновници, които реализират надзор, да могат да правят такова връчване при прекъсването на съответния лидер ", разясни началникът на КАТ - София.

Какво още сподели комисар Радослав Начев вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР