Eдна от медицинските сестри от персонала на детска градина 80

...
Eдна от медицинските сестри от персонала на детска градина 80
Коментари Харесай

Медицинска сестра от столична детска градина е с коронавирус

Eдна от медицинските сестри от личния състав на детска градина 80 „ Приказна калина " в регион Красно село е с позитивен резултат от PSR тест за COVID-19. Утре, 15 юни, яслена група - А, в която е работила здравната сестра, ще бъде затворена.

На целия личен състав на детската градина са направени проучвания с PSR тест, които са посочили негативен резултат. По предписание на кмета на София Йорданка Фандъкова ще се извърши цялостна стерилизация на детската градина.

Всички родители, на деца от детската градина, ще бъдат известени от шефа госпожа Нина Иванова.

По предписание на Столичната здравна ревизия децата, които са контактни, ще бъдат под домашна карантина 14 дни и няма да посещават градината. Столичната РЗИ ще се свърже с всяко семейство за домашно посещаване и взимане на PSR проби. По-големите деца от фамилиите, които посещават други групи, също е належащо да останат у дома.

При негативен PSR по-големите деца ще могат да посещават детската градина. Децата, които досега не са идвали на ясла и не са контактни, ще се одобряват от 15 юни в друга яслена група. Останалите групи в детското заведение на следващия ден ще отворят.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР