Една от малкото държави в Европа, които не въведоха строги

...
Една от малкото държави в Европа, които не въведоха строги
Коментари Харесай

Лукашенко: Световните богаташи прибират милиарди от коронавируса

Една от дребното страни в Европа, които не вкараха строги ограничавания и национална карантина по време на пандемията от ковид - Беларус , учудващо съумява да задържи ниски равнища на смъртността от вируса.

Президентът на страната Александър Лукашенко атакува международните елити, като ги упрекна, че се възползват от коронавирусната рецесия , с цел да " сложат милиарди долари в джобовете си ", съобщи Спутникнюз.

„ Коронавирусът сътвори неуравновесеност по цялата планета… Наричам го неуравновесеност, тъй като някой очевидно се нуждае точно от това. И евентуално сами сте забелязали кой. Това е същото, както постоянно е било до момента: по време на свинския грип, на птичия грип, на ТОРС... през днешния ден сме изправени пред друга пандемия, единствено че тя е под друга форма. И си спомняте кой се е възползвал от тези обстановки в предишното, който е поставил милиарди в джобовете си ”, сподели Лукашенко, разговаряйки с представители на района Могильов в събота.

„ Целият свят през днешния ден е спрял, международната стопанска система не просто е спряла, само че бе съзнателно унищожена. Обаче най-големите компании, както и водещите милиардери в света прибавиха още милиарди към благосъстоянието в джобовете си ", добави президентът.

В началото на разпространяването на болестта Лукашенко прикани хората да излязат и да спортуват навън, тъй като чистият въздух и слънцето спомагат за развиването на имунната система. В други свои изявления той шеговито предложи вирусът да се лекува с " водка, сауна, работа с трактори и работа на полето ".

Беларус се сблъска с гнева на медиите и медицинските специалисти по целия свят, откакто отхвърли да вкара наложителни ограничения за ограничаване на придвижването на жителите, защото фабриките, фермите, учебните заведения, магазините, заведенията за хранене и други улеснения в страната останаха отворени през последните няколко месеца, даже когато прилежащите й страни затвориха границите си и оповестиха цялостна карантина.

Въпреки това, неотдавна оповестени данни демонстрират, че въпреки процентът на заразяване на глава от популацията да е сравним с други европейски страни и Съединени американски щати, смъртността му е измежду най-ниските в света.

Към днешна дата в страната съгласно института Джонс Хопкинс инфектираните са 48 630, 879 са новорегистрираните за последното денонощие. До този миг умряли са 269 души. В Швеция, давана за образец като демократични ограничения, - при почти 44 хиляди инфектирани, умрелите са съвсем 4.7 хиляди.

Тази седмица Институтът за политически проучвания - основан във Вашингтон, заключи, че единствено в Съединени американски щати милиардерите са добавили 565 милиарда $ към благосъстоянието си от средата на март, като общото им благосъстояние е повишено с 19% от началото на пандемията. Цифрите бяха оповестени на фона на обстоятелството, че към 39 милиона американци останаха без работа поради пандемията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР