Една от лидерките на на крайнодясната популистка партия Алтернатива за

...
Една от лидерките на на крайнодясната популистка партия Алтернатива за
Коментари Харесай

Часове след изборите в Германия националистите се разцепиха

Една от лидерките на на крайнодясната популистка партия " Алтернатива за Германия " - Фрауке Петри, разгласи през днешния ден, че няма да бъде народен представител в парламентарната й група в Бундестага поради нападателни изявления на партията след изборите, съобщи Франс прес.

" След дълъг размисъл взех решение да не членувам в парламентарната група " на АзГ в Бундестага ", разгласи тя на конференция в Берлин, в която участваха и другите водачи на антиимигрантската партия.

Фрауке Петри съставлява умереното крило в АзГ, отбелязва ТАСС. След като разгласи решението си, тя напусна залата, без да дава отговор на повече въпроси.

Петри е съпредседател на АзГ, само че е все по-изолирана от другите водачи през последните месеци. След вчерашните избори " Алтернатива за Германия " стана трета парламентарна мощ и реализира изключително високи резултати в родната провинция на Петри - Саксония, а самата тя завоюва депутатско място, отбелязва Асошиейтед прес.

Петри е заявявала, че желае да направи партията подготвена да ръководи през 2021 година, до момента в който други представители на АзГ афишират за собствен приоритет да са безкомпромисна съпротива.

" Една анархистка партия може да е сполучлива в съпротива, само че не може да направи на гласоподавателите надеждно предложение за ръководство ", съобщи Фрауке Петри на днешната конференция.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР