Една от легендите на столичния Славия - Чавдар Цветков сподели

...
Една от легендите на столичния Славия - Чавдар Цветков сподели
Коментари Харесай

Чавдар Цветков пред ТОПСПОРТ: Приносът на Венци за Славия и българския футбол е огромен, фаворит във финала няма

Една от легендите на столичния Славия - Чавдар Цветков показа пред ТОПСПОРТ упованията си за финала за Купата на България. " Белите " се изправят против Левски в спор за оценката в конкуренцията.

В типичния си жанр, емблематичният голаджия " отстреля " футболните хулигани в страната, казвайки че държанието им е недопустимо.

Цветков пожела по-добрият тим да завоюва финала и акцентира огромния принос, по думите му, на Венцеслав Стефанов за развиването на младите гении в Славия.

Мнението на Чавдар Цветков:

Г-н Цветков, този път няма да си приказваме за Локо, а за обичаната Ви Славия.
- Славия постоянно остава в сърцето. Няма значение какъв брой години са минали.

Готови ли са " белите " да вдигнат купата? Отново, след толкоз огромна пауза. И още веднъж в мач с Левски.
- Ще ги забележим дали са подготвени. Ако са по-добри - да я подвигат. Ако не, ще изгубят.

 Снимка 352678
Източник:

Достатъчно готови ли са в отбора за сходно високо затруднение? Голяма част от експертите сочат " сините " за безапелационен любимец.
- Фаворити във край няма. И едните ми обичани " бели " са на край, и другите. Дано завоюват и двата състава мачовете си.

Визирате Реал (Мадрид), допускам?
- Отявлен почитател съм им. Да, имам предвид ги. Дано завоюват. Имат силите да го създадат, несъмнено. Както и Славия.

 Златомир Загорчич: Финалът с Левски няма да е елементарен
Златомир Загорчич: Финалът с Левски няма да е елементарен

Наставникът е отчаян след отличното начало против Локомотив (Пд)

Връщайки се на българска вълна, един против различен ще се изправят два много разнообразни по съвсем всички параметри противници. Младостта против опита, преобладаващо български тим против подобен, формиран от доста чужденци, разнообразни цели, разнообразни мащаби в двата състава...
- Така е. Има го това с чужденците. На всички прави усещане. Ние също не сме изключение, с нашите трима-четирима български титуляри... Не е добре. Докато при Венци не е по този начин.

Г-н Стефанов? Той не стопира да акцентира обстоятелството, че " белите " залагат на млади, родни гении.
- Може всевъзможен да го наричате в медиите, само че на Венци това не можете да му го отречете. Приносът му не е от последните години, а откогато е отпред на клуба. Безценно е това, което прави и би трябвало да бъде поздравен. Правилна политика.

 Снимка 287837
Източник:

Която е от голяма важност и за националния тим...
- Разбира се. Много неща изслушах за Хубчев. Но първо, на първо място останало, когато се разискват качествата му и селекционните му умения, би трябвало да вземем поради това, от което може да избира. Реално видяно, какъв избор има той? Никакъв. Много стеснен. Защото не всички работят като Венци. Страх ги е да не изгубят точки и да не бъдат освободени. Трябва да се рискува, в случай че желае човек да бере плодовете на своя труд. Ако всички президенти са като него и господин Крушарски, футболът ни ще наподобява по доста по-различен метод.

 Снимка 355055

Колко момчета продаде Венци в Италия? Някой гледа ли ги тези неща? И освен в Италия. Кой различен прави същото? Левски ли? Или ЦСКА? Чужденци, та чужденци... Само това си знаем. В мача сред Лудогорец и ЦСКА играха по 9 чужденци. И на скамейката имаше още. Кой печели от това? Не е Хубчев, бъдете сигурни. И надлежно не е България. И с тези изцепки на почитателите... Дано няма такива на финала.

 Снимка 350218
Източник:

Мерките бяха съществено затегнати, след последните неприятни произшествия. По всяка възможност никой няма да разреши нещо сходно да се случи в конфликта за трофея.
- Едно време нямаше такива нелепости. Отивахме да гледаме футбол, а не да вършим нелепости. Какво толкоз разделят? Бомби, димки, бият се, заканват се едни на други. Ако щете ми вярвайте, само че преди години можеше да се види скамейка на трибуните, на която седяха по едно и също време почитатели на Левски, ЦСКА, Славия и Локомотив (София). Сега по какъв начин ще стане това? И на терена всички бяхме другари. Имаше спортна завист и надиграване, само че не с неприятно, както е в този момент.

 Снимка 355057

Нека по-добрият победи във финала. Който е във форма и желае повече трофея, дано го вземе. И без това отдавна нямат отличие нито " бели ", нито " сини ". Нали ги сътвориха едно време Левски, с цел да има великата Славия кой да бие.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР