Една от легендарните фигури на ЦСКА - Аспарух Никодимов, сподели

...
Една от легендарните фигури на ЦСКА - Аспарух Никодимов, сподели
Коментари Харесай

Паро за играчите на ЦСКА-София: Водим ги професионалисти, а колко са такива, е друг въпрос

Една от именитите фигури на ЦСКА - Аспарух Никодимов, показа пред cska.bg мнението си за представянето на ЦСКА-София против Славия (1:1) в първия кръг. Според него успеха е била наложителна, с цел да тръгне тимът по допустимо най-хубавия метод.

" По-лошото е, че не видях кой знае каква игра от ЦСКА. Не ми хареса като цяло представянето. Имам забележки към всяка една линия, само че това ненапълно е обикновено, защото футболистите още не са във върхова форма. Най-големите ми рецензии са към отбраната, която игра прекомерно разконцентрирано. Допускат се същите неточности в ариергарда като през предходната година. Недопустимо е Славия да разполага с един добър нападател в лицето на Ивайло Димитров и да не можем да го обезвреждаме. Той стигна до 2-3 голови благоприятни условия и осъществя една от тях ", разяснява експертът.

Аспарух Никодимов не подмина и момента на подценяване от страна на алените играчи в тази среща.

" Дано да не е по този начин, само че за жалост го има и този миг във футбола. Трябваше да бъдат по-концентрирани, а трите точки извоювани, въпреки и по противен метод. Хубаво е да се тръгне с победа първоначално. Очакванията на всички бяха огромни, а някои може би си помислиха, че играчите на Славия ще си вкарат головете сами. В средата на терена също действахме неенергично, като същото важи в цялостна степен и в атакуващ проект. Пропуски направиха Кевин Меркадо и Густаво Кулма през първото полувреме, а през второто Кристиян Малинов и Кирил Десподов също не съумяха от преференциални позиции, което от време на време се оказва съдбовно в такива конфликти. Иначе не съм си мислил, че още от първия кръг ще вършим някакви чудеса. Трябва време ", съобщи още Никодимов.

Легендарният треньор, извел ЦСКА до исторически полуфинал в КЕШ през 1982 година против Байерн Мюнхен, съобщи, че играчите би трябвало да мислят единствено за футбол и за нищо друго.

" Аз им се чудя на тези момчета. Какво не им е наред, че да не играят? Те не демонстрираха това, което могат, а съм сигурен, че в действителност могат повече. Още малко им трябваше, с цел да победят Славия и да се отърсят от напрежението, с цел да могат в идващите мачове да играят по-добре и все по-добре. Не ги упреквам, че играха по този метод. Тези момчета ги водим експерти, а какъв брой са такива, е различен въпрос. Да не желаете да им се назначи психолог? Всеки от тях е подписал контракт, знае какво би трябвало да прави, какво се чака от него и какво би трябвало да получи най-после на месеца. И си го получава. В кръга на майтапа - би трябвало ли тогава да върнем старите управници, които не плащаха по 7-8 месеца, с цел да се активизират повече футболистите? Независимо, че в подготвителния интервал побеждаваха наред, то някои триумфи не пристигнаха толкоз елементарно и това може да ги е залъгало до известна степен. Сега стартира шампионата, всеки може да направи неверна стъпка, само че би трябвало към този момент да се играе по-внимателно и мобилизирано ", сподели още Никодимов.

В идващия кръг ЦСКА-София приема Лудогорец, а дуелът е от 21:00 часа на 22 юли на стадион " Българска войска ".

" Много желая да победим, само че знам, че ще е извънредно мъчно. Ако играем по същия метод, както против Славия, няма да спечелим, това е несъмнено. Даже можем и да загубим, а тогава ще стане извънредно мъчно за ЦСКА. Явно на този стадий ни трябват 5-6 положения, с цел да вкараме един гол, а това е проблем. Трябва да имаме по-голяма успеваемост, с цел да разчитаме на триумф. Въпреки всичко, съм оптимист. Трябва да се усъвършенства синхронът, да играят малко по-бързо с топката и да съумяваме да изненадаме съперника. Футболистите имат качества, изключително Фернандо Каранга и Кевин Меркадо. Излизането от игра на Каранга се отрази на тима, защото взе участие във всички етапи на играта. Срещу Лудогорец опитните би трябвало да поведат тима, да дадат образеца, без значение, че Десподов и Малинов също понатрупаха опит. Надявам се, че първите няколко кръга няма да се окажат съдбовни в битката за купата ", приключи Аспарух Никодимов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР