Една от ключовите фигури в бившата управляваща партия Продължаваме промяната

...
Една от ключовите фигури в бившата управляваща партия Продължаваме промяната
Коментари Харесай

От ПП не изключват подкрепа от ГЕРБ при втория мандат

Една от основните фигури в някогашната ръководеща партия " Продължаваме промяната " и някогашен ръководител на 27-то Народно заседание - Никола Минчев не отхвърли, само че и не удостовери, една от циркулиращите в общественото пространтво напоследък тези - че при втория мандат ГЕРБ биха подкрепили краткотраен кабинет на " Промяната " , пред който са сложени съответни точки за осъществяване в явен времеви проект.

" Тепърва би трябвало да пристигна при нас вторият мандат, тогава ще мислим по какъв начин да подходим към него. Имаме ясно решение - няма да подкрепим първия мандат на ГЕРБ. За втория мандат не сме се събрали органите на партията и не сме решили по какъв начин да подходим ",уклончив бе пред бТВ някогашният парламентарен началник.

Минчев двукратно също по този начин акцентира - занапред партийните структури на Политическа партия ще мислят по какъв начин да подходят, в случай че получат поддръжката на ГЕРБ на второто завъртане на парламентарната рулетка. " Преждевременно е да приказваме за това. "

Що се касае до казуса с парламентарните комисии и, за чието председателство прехвърчаха искри сред Политическа партия, Движение за права и свободи и президенството - изрично е имало напън върху " Промяната " по този въпрос, съобщи народният  представител.

" Бяхме се разбрали за това кой да бъде неин ръководител. И да, получихме такова обаждаме от Движение за права и свободи. " Минчев посочи - в началото от Политическа партия имали искания към 5 комисии в Народно събрание, измежду които правна, антикорупционна и енергийна, само че не ги получили на председателския съвет, след което си стиснали ръцете с останалите партии за други. И точно от там идвал въпросът с неизбирането на Радостин Василев, някогашен състезателен министър от редиците на " ИТН " и понастоящем представител на Политическа партия, за ръководител на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в Народното събрание.

" Движение за права и свободи се отметна от ангажимента ", акцентира Минчев, който е измежду лицата, присъстващи на председателските препоръки в Народното събрание.

Предстои да забележим, бе сбит той в прогнозата си дали в новото 48-мо Народно събрание Движение за права и свободи, ГЕРБ и " Възраждане " могат да сформират коалиция, припомняйки, че трите партии синхронно свалиха кабинета " Петков " и самия него като ръководител на Народното събрание.

Все отново - Политическа партия е подготвена на разговор, само че не " праволинеен ". " При състояние, че сме влезнали в политика с концепцията да променим модела, да създадем компромис с хората, построили този модел, няма по какъв начин да се случи ", изрази неотстъпчивост Минчев.
 Кирил Петков: Движение за права и свободи и ГЕРБ желаят избор с хартия, с цел да си върнат чувалите
Кирил Петков: Движение за права и свободи и ГЕРБ желаят избор с хартия, с цел да си върнат чувалите

Той не е склонен, че отливът на гласоподаватели е от боязън от машините

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР