>Една от извънредните точки се отнася за предоставяне на имоти

...
>Една от извънредните точки се отнася за предоставяне на имоти
Коментари Харесай

Извънредни точки предизвикаха дебати на днешното заседание на ОбС-Благоевград

> Една от изключителните точки се отнася за даване на парцели частна общинска благосъстоятелност с адрес ул.Славянска 60, по молба на доктор Огнян Митев -изпълнителен шеф на " Многопрофилна болница за интензивно лечение-Благоевград "АД. Те са нужни на болничното заведение по отношение на реализация на капиталов план по стратегия " Региони в Растеж "2014-2020 година. Свързан с възобновяване и рационализация на сградния фонд и съоръжение в системата на незабавната здравна помощ.Имотите ще се употребяват взаимно с Център за незабавна здравна помощ Благоевград за период от 10години.

Точката провокирала продължителни диспути касае основаване на общинско сдружение с название " Благоевград Фест " ЕООД с предмет на активност образуване и осъществяване на всички типове културни, публични, обществени и спортни мероприятия в реализиране на политиката на Община Благоевград в региона на културата, изкуството и образованието. Кметът, доктор Камбитов, обоснова нуждата от основаване на такова сдружение с невъзможността на Отдел просвета към общината да реализира всички действия по организацията на другите културни и публични мероприятия. Дружеството взаимно с общината ще може да кандидатства по съответните стратегии за външно финансиране. Приходите от сдружението ще постъпват в общинския бюджет, като ще има по-добър надзор на разходваните средства. Като съществени цели кметът очерта подкрепяне, посредством промотиране и продуциране на активността на другите културни институции в общината като отбор "Пирин ", Общински куклен спектакъл, Камерна опера и така нататък, както и рекламиране на Благоевград като туристическа и културна дестинация и обогатяване на културната стратегия на общината.

Общинските съветници в последна сметка поддържаха предлагането, като за краткотрайно изпълняващ функционалността шеф за период от 6 месеца бе определена Десислава Кузманова-Иванова.

По точките от дневния ред съветниците утвърдиха с цялостно болшинство препоръчаните кандидатури за правосъдни заседатели към Окръжен съд Благоевград. Председателят на краткотрайната комисия към Общински съвет Благоевград, Цвета Рангелова даде доклад за активността ѝ след което изчете лист с имената на позволените кандидати-общо 62 на брой.

Местните парламентаристи гласоподаваха изменение и допълнение на Правилник за оценките на Община Благоевград. Промяната е в раздел 2.7. Годишни награди за изкуство, просвета, спорт и в системата на Народната култура, както следва: учредява се еднократна стипендия,,Христо Бараковски ", която се дава годишно във връзка на 24 май - Денят на българската култура и просвета и на славянската книжовност и празник на гр. Благоевград на деца и възпитаници от Благоевград, постигнали високи резултати в областта на изкуството.

Като последна точка Васил Иванов Новоселски- Председател на Народно читалище " Н. Вапцаров- 1866 "- Благоевград направи изявление в което срещна в детайлности общинските съветници с тежкото положение на постройката и материалната база на читалището. Кметът Камбитов уведоми присъстващите,че е утвърден отчет за разпределяне над 7300 лв. за незабавен ремонт, както и,че Община Благоевград кандидатства за финансиране по оперативни стратегии за идната 2018 година, за повсеместен ремонт и реорганизация, ограничения за енергийна успеваемост и газификация на постройката на най-старата културна институция в Благоевград.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР