Една от интересните традиции на рали “Мексико е, че победителите

...
Една от интересните традиции на рали “Мексико е, че победителите
Коментари Харесай

Колко ботуши от рали “Мексико” има Ожие?

Една от забавните обичаи на рали “Мексико ” е, че спечелилите в надпреварата получават по чифт ботуши, като историята започва през 2008 година. Тогава мениджърът на рали “Мексико ” Жил Спиталие е помолен от асоциацията на производителите на обувки в Леон, където е сервизната зона, да предложи на спечелилите по един чифт ботуши против техните спортни обувки, които от подиума отиват непосредствено в музея на асоциацията.

Разбира се, спечелилите се съгласяват, а Спиталие съумява да убеди ФИА да промени разпоредбите за наличие на водачи на подиума и по този начин водачите могат да излизат там с ботуши, а не със спортните си обувки. И тази традиция се отразява добре на имижда на щата Гаунауато и като цяло, на Мексико.

Себастиен Ожие към този момент има 7 победи в рали “Мексико ”, само че на конференцията след финала призна, че не знае дали си пази всички ботуши, които е получил през годините на финала на ралито. Но беше сигурен, че е подарил един от тези ботуши на журналиста Колин Кларк и добави, че обича да колекционира всякакви неща, тъй че един ден може и да устрои музей, отдаден на богатата му и сполучлива спортна кариера. Може би там ще разберем какъв брой тъкмо ботуши от триумфите си в рали “Мексико ” е запазил Ожие.
 Ожие започва в Хърватия, не споделя за цялостна стратегия Ожие започва в Хърватия, не споделя за цялостна програма
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР