Една от хипотезите е, че автобусът е пренасял някакво количество

...
Една от хипотезите е, че автобусът е пренасял някакво количество
Коментари Харесай

Експерт, работил по случая Хитрино, потвърди скандална вер...

Една от хипотезите е, че рейсът е пренасял някакво количество горива - дизел, бензин и нещо е провокирало запалване. Автобусът е изгорен за няколко секунди, това не може да стане единствено от мебелировката вътре, тя се създава от съвсем негорими материали, такива са условията.

Моето мнение е, че в предната част на рейса е имало някакви запалими субстанции и там е провокиран пожарът. Въпрос на конкретизиране е дали преди удара, или по-късно е горящ, разяснява пред БНР гл. ас. доктор Николай Христов, учител в Минно-геоложкия университет, специалист, който е работил по случая " Хитрино ".

Според него би трябвало да се откри в какво е било съхранявано това транспортирано гориво: " Ако се открият туби, те могат да бъдат изследвани, само че в случай че са били пластмасови, те са се разтопили при пожара.

По-рано през днешния ден обаче основният прокурор на СРМ съобщи, че е видял в рейса пластмасови туби, които не са били изгорели.

Най-вероятно е имало и железни туби - те нормално експлодират, в случай че има части, останали от тях, те могат да се изследват. Има рейсове, които в предната си част са с направени тайници, в които придвижват гориво. Този може и да е подобен ".

Гл. ас. Христов прикани, в случай че има снимани фрагменти на горящия рейс от преминаващи коли, да бъдат изпратени на проверяващите, тъй като по тях може да се направи възстановка по секунди какво е било придвижването на пламъка и от кое място е тръгнал пожарът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР