Една от грешките на служебното правителство е, че не е

...
Една от грешките на служебното правителство е, че не е
Коментари Харесай

Сгрешихме. Не дадохме достатъчно време на хората да се подготвят за мерките, призна премиерът |

Една от грешките на служебното държавно управление е, че не е дало задоволително време на хората да се приготвят за ограниченията против разпространяването на COVID-19, призна на брифингa в Министерския съвет служебният министър-председател Стефан Янев.

Той обаче добави, че тези критерии и благоприятни условия, които са в действие от през днешния ден, от дълго време са изписани, коментирани и публично обсъждани.

Служебният министър председател сподели, че въпреки заповедта за въвеждането на така наречен " зелени документи " да е в действие от през днешния ден, нейното налагане ще стартира през идната седмица точно поради нуждата да се даде време на хората да се приготвят. Освен това има методика, призната от Министерството на здравеопазването, която е оповестена още през юни. В нея са дадени при какъв растеж на болестта какви ограничения се подхващат.

Янев посочи, че няма въведен " локдаун ". Според него това са меки ограничения, тъй като става въпрос за избран кръг места, в които се вкарва нужда от проявление на документ.

" Да, може да бъдем подложени на критика за нужното време за подготовка на съответните системи, само че както знаете, въпреки че заповедта е влезнала в действие от през днешния ден, нейното налагане ще стартира през идната седмица - точно поради обстоятелството и нуждата да се даде такова време, че хората да имат подготвеност да се приготвят по съответен метод ", сподели още министър председателят.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР