Една от големите звезди в тениса Анди Мъри спечели първия

...
Една от големите звезди в тениса Анди Мъри спечели първия
Коментари Харесай

Мечтаното завръщане на Мъри е факт след титла в Антверп

Една от огромните звезди в тениса Анди Мъри завоюва първия си трофей след завръщането в спорта след интервенцията на тазобедрената става. Носителят на 3 трофеи от “Големия шлем” и някогашен номер 1 сграбчи купата в Антверп, побеждавайки във трогателен край Стан Вавринка с 3:6, 6:4, 6:4 за към 2 часа и половина игра.

What a player. What a champion.

The winning moment for @andy_murray at the 2019 @EuroTennisOpen

: @TennisTV pic.twitter.com/OrqZ3IuoS8
— ATP Tour (@atptour) October 20, 2019
Мъри съумя да стигне до трофея в едвам седмия шампионат на сингъл, в който взе участие, откогато съвсем се раздели с почитателите през януари след отпадането от Australian Open. Той трябваше да реализира поврат във финала, само че общо от началото на “азиатския тур” насам е спечелил пет от седем трисетови дуела.

This incredible story continues.@andy_murray is the 2019 @EuroTennisOpen champion pic.twitter.com/oLqmuTM2IW
— ATP Tour (@atptour) October 20, 2019
Британецът към този момент има 46 трофеи на сметката си, като двамата с Вавринка последно играха край между тях в Доха през 2008 година. За последно пък Мъри въобще взе участие в борба за трофей в Дубай през 2017-а, само че резултатите му и в Азия също бяха обнадеждаващи - четвъртфинал в Пекин. Любопитното е, че той от 2016-а не бе играл в зала, само че пък в такава конюнктура е спечелил към този момент всичките четири шампионата, в които е взел участие - Виена, Париж ( “Мастърс”), Финалите на АТР и към този момент Антверп.

Вавринка имаше всички благоприятни условия да си тръгне с купата от белгийския град, откакто поведе с ранен пробив в първия сет и доминираше в разиграванията зад главната линия с безмилостния си бекхенд. Мъри не сервираше впечатляващо, а на ретур тактиката му да се стреми да е пределно нападателен не сполучи.

A big momentum shift in the @EuroTennisOpen final!@andy_murray fights back to take the second set 6-4 and we're going into a decider pic.twitter.com/xL2qZLD4RS
— ATP Tour (@atptour) October 20, 2019
Все отново, шотландецът реализира обрата, основно с помощта на непоколебимата си игра в отбрана и на обстоятелството, че Вавринка увеличи броя на грешките и това наклони везните в интерес на противника. Стан също по този начин спря да разчита на първия си сервис в същата степен като в първия сет и опцията на Мъри да влиза в разигравания му оказа помощ да завоюва мача. Драмата бе сериозна в края на последния сет, като следващ пробив в интерес на шотландеца го изведе в позиция да сервира за мача и той се оправи безупречно.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР