Една от големите звезди в женския спринт в последните години

...
Една от големите звезди в женския спринт в последните години
Коментари Харесай

Връзката между треньор и състезател

Една от огромните звезди в женския спринт в последните години - двукратната олимпийска шампионка на 100 м и носителка на седем международни трофеи навън Шели-Ан Фрейзър-Прайс акцентира какъв брой значима е връзката сред треньора и неговите спортисти. Тя приказва пред студенти за връзките си със Стивън Франсис, под чието управление се готви.

“Ефективната връзка е ключът за триумфа и би трябвало да си вярвате един на различен. Аз постоянно съм вярвала на преценката на Стивън. Той не е съсредоточен единствено върху нашия триумф в спорта, постоянно ни е казвал, че има живот след спорта”, сподели пред студенти 31-годишната ямайска спортистка.

“Стивън беше човек, с който можех постоянно да приказвам. Споделях всичко с него, тъй като като треньор той имаше потребност да знае какво се случва в нашите животи. Ако имаме неприятен ден в тренировките, той ще знае повода за това. Спомням си, че през 2009 година претърпях сериозна интервенция и той ме окуражаваше през този интервал. Беше доста сполучлива година за мен, защото неговата поддръжка ми оказа помощ да печеля златен орден на Световното първенство”, добави Фрейзър-Прайс.

Тя посочи, че треньорът е доста сензитивен и с положително сърце.

Фрейзър-Прайс, която роди своя наследник Зион през август предходната година, има желание да възобнови кариерата си. Нещо повече, счита да го направи по впечятляващ метод: “Завръщането ми ще бъде едно от най-великите в спорта.”

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР