Една от големите звезди на UFC в момента – Шон

...
Една от големите звезди на UFC в момента – Шон
Коментари Харесай

Звезда в UFC e против трансджендъри да се бият с жени

Една от огромните звезди на UFC сега – Шон О`Мали се изрече остро против включването на трансджендъри в мачове в осмоъгълника. Той разяснява тематиката след успеха на Алана Маклохлин на галавечер по ММА.

Бившият боен, който до неотдавна е бил част от специфичните сили на Съединени американски щати, се е подложил на редица процедури в последните години, с цел да може сега да се състезава при дамите. Алана победи Селин Провост на „ Combate Global”, което провокира бурни реакции, най-много в обществените мрежи.

О`Мали обаче взе отношение по проблема, като се дистанцира от опцията Маклохлин да продължи да се бие с дами. Според него това би трябвало да бъде прекъснато в зародиш и да не се позволява сходни мачове в бъдеще.

„ Не считам, че това е добре. Тя е получавала натурален тестостерон в продължение на 20-30 години и внезапно става момиче? Човек елементарно може да каже, че това е пич. Мъж превдварително решен като жена. Вижте какви ръце има, все пак”, установи Шон.

Алана Маклохлин е вторият трансджендър, който пробва да пробие в клетката на ММА при дамите. Първият подобен случай е Фалън Фокс. През 2014-а тя се изправя против Тамика Брентс, а дуелът не приключва добре. Съперничката ѝ получава голям брой фрактури единствено в границите на един рунд…
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР