Една от големите синдикални организации в България - КНСБ представи

...
Една от големите синдикални организации в България - КНСБ представи
Коментари Харесай

КНСБ с въпросителни и удивителни представи промени в данъците

Една от огромните синдикални организации в България - КНСБ показа своя създадена стратегия за смяна в данъчната система на България. Тя бе показана от президента на синдикалната организация Пламен Димитров на конгрес на тематика " С тази данъчна система дотук?! ".

Темата за промени в данъчната система е провокативна, заложени са въпросителни и удивителни дали данъчната система в България е съответна към редица провокации, действителности и проблеми и дали съответната данъчна система основава трите съществени цели, които фискът си слага, сподели Пламен Димитров във встъпителните си думи.

Той посочи, че не се случват нещата за понижаване на неравенствата от налозите.

Димитров уточни, че пропорционалната система на данъчно облагане в размер на 10%, която действа към този момент 15 години в България, не съумя да извърши нито една от поставените задания. През последните 15 години делът на директните налози в държавния бюджет се понижи, а се усилиха тежестите по линия на косвените налози. Съотношението " преки-косвени " налози в България е 32:68, а приблизително за Европейски Съюз е 50:50, съпостави шефът на синдикалната организация.

Той посочи, че има потребност от данъчна промяна с два претекста: самата конструкция на приходите от директните налози е несправедлива и събраните налози от работещите са доста по-големи от тези, които заплаща бизнесът.
 КНСБ желае по-висок корпоративен налог и по-нисък налог върху приходите
КНСБ желае по-висок корпоративен налог и по-нисък налог върху приходите

Синдикатите ще носят кошница пред Народното събрание

Затова от КНСБ оферират следните данъчни промени:

Необлагаем най-малко на минималната работна заплата и 15% Данък върху приходите на физическите лица (ДДФЛ);

Корпоративен налог в размер на 15%;

Възстановяване на понижените ставки на ДДС;

Данък " дял " в размер на 10%;

Въвеждане на цифров данък;

Данък върху финансовите трансакции;

На представянето на измененията в данъчната система участваха и депутати от обединението ПП/ДБ и ГЕРБ/СДС. Отсъстваха представители на Българска социалистическа партия за България и Движение за права и свободи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР