Една от големите политически интриги преди изборите извън първите две

...
Една от големите политически интриги преди изборите извън първите две
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Познава ли вече картата на България, за да я управлява?

Една от огромните политически интриги преди изборите отвън първите две партии несъмнено стана " ИТН ". Защото безусловно малко 1 месец и 1 седмица преди самите избори такава никой на никое място не може да откри. Не може и да чуе кой знае какъв брой за нея по " партийната " телевизия 7/8.
Защо? Нали в множеството социологически изследвания Трифонов и групировката му са класирани на трето място? Не желаят ли да се преборят за повече разочаровани от статуквото? Или развиват някаква доста комплицирана тактичност?
За страдание по въпроса с управническите хрумвания, програмата и специалистите на " ИТН " ми идва на акъла една приказка: " Когато нещо лети като патица, върви като патица и кряка като патица, то е патица ".
И като гарнитура на тази приказка се сещам за края на 2016 година. Тогава на вълната на публичното внимание беше референдумът на Слави – оня, с който да променим и изборната система. Понеже за такава смяна, каквато желаеха Трифонов и хората му – мажоритарна система в два тура, трябваше да се трансформират и изборните региони, те показаха карта. Само че на картата имаше... бели петна! За неверниците, дано си спомнят! Ако изобщо са разбрали...
Та по какъв начин хора, които желаят да прекроят основата на страната и рисуват смяната като дете в детска градина, ще ръководят? Ясно е, че човек не може да знае всичко. Умният човек обаче се обкръжава с умни хора – с цел да може повече. Но дотук Слави Трифонов не е посочил да се е обкръжил с никой, който ще може повече, с цел да може и партията му да може повече. Един месец и 1 седмица преди изборите. Срам ли го е да покаже или няма какво да покаже?
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР