Една от големите грешки, записани в сегашната Конституция, е прекият

...
Една от големите грешки, записани в сегашната Конституция, е прекият
Коментари Харесай

Георги Близнашки: Борисов ускори хода на политическите събития

Една от огромните неточности, записани в сегашната Конституция, е директният избор на президента от народа, съобщи професорът по Конституционно право и длъжностен министър председател Георги Близнашки в ефира на Bulgaria ON AIR - Bgonair.

Според него в измененията би трябвало да се заложи той да се избира от Народното събрание с високо квалифицирано болшинство.

Думите му са във връзка днешното послание на премиера Бойко Борисов, в която той съобщи, че ГЕРБ внася план за нова Конституция и привикване на Велико Народно заседание, което да я одобри.

"В обстановката, в която има остра рецесия на легитимността, това е положително предложение от страна на Борисов ", сподели Близнашки. Според него обаче има риск, в случай че депутатите са по-малко от 180, тъй като Народното събрание няма да може пълноценно да съществува.

Той форсира хода на политическите събития, тъй като паралелната страната готвеше властнически вид на Конституцията, разкри Близнашки. Според него по този начин всички ще сложат концепциите си на масата, с цел да разбере българския народ кой защо се бори.

"Ако някой от политическите сили ме потърси ще се отзова да оказвам помощ, тъй като това са съдбоносните решения ", сподели някогашният длъжностен министър председател. Според него Велико народно събрание би трябвало да работи не повече от 5 до 7 месеца, тъй като България би трябвало да навакса историческото забавяне, поради политическата борба, която съществува от дълго време.

"Началото на процеса е поставено, имам вяра, че ще бъдат препотвърдени редица от главните положения, само че ще има и основни ремонти. Ключът към политическата обстановка е в ръцете на социалическата партия ", счита Близнашки.

"Важно е какво ще реши Националния съвет, а не какво ще каже Нинова. Тази партия беше ангажирана с историческия компромис преди 30 години и в този момент в Българска социалистическа партия би трябвало да покажат дали пазят националния интерес или този на дребна група, обвързвана с енергийната мафия ", съобщи още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР