Една от големите агенции за кредитен рейтинг в света -

...
Една от големите агенции за кредитен рейтинг в света -
Коментари Харесай

Fitch потвърди рейтинг B със стабилна перспектива за Еврохолд и премахна наблюдението над компанията

Една от огромните организации за кредитен рейтинг в света - Fitch Ratings, удостовери дълготрайна оценка ‘B’ със постоянна вероятност на Еврохолд България АД. В известие от организацията показват още, че отстраняват холдинга от листата им за наблюдаване за възможна отрицателна вероятност по рейтинга (Rating Watch Negative, RWN).


Оценката на Fitch отразява намаляването на задлъжнялостта на компанията, намаления репутационен риск и отсъствието на заплаха от ликвидна рецесия поради събитията с дъщерната Евроинс Румъния. От Fitch правят оценка позитивно и единодушието на кредиторите и облигационерите на Еврохолд да не предявяват искания по отношение на проблема с румънското застрахователно сдружение, за което същите са се заели документално, осигурявайки цялостна поддръжка за компанията.


От Fitch също по този начин дефинират резултатите на Еврохолд за 2022 година като по-добри от предстоящите. В резултат, задлъжнялостта на холдинга понижава до по-ниско от предвижданото равнище като от организацията предвиждат в допълнение усъвършенстване на индикатора през тази година. За тази наклонност способства мощното показване на енергийния бизнес на холдинга.

 

Цялата информация ТУК.

 


Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР