Една от фаворитките при дамите на Откритото първенство на САЩ

...
Една от фаворитките при дамите на Откритото първенство на САЩ
Коментари Харесай

Сабаленка с безпроблемна победа в пърия си мач на US Open

Една от фаворитките при дамите на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис - Арина Сабаленка стартира присъединяване си в шампионата с безпроблемна победа.

Поставената под номер 2 надви над представителката на Белгия Марина Заневска с 6:3, 6:2 и постави завършек на професионалната кариера на 30-годишната си съперничка, която разгласи, че се отхвърля от спорта след шампионата в Ню Йорк.

" Мисля, че тя изигра необикновен мач и се бори до края. Радвам се, че завоювах. Без значение по какъв начин. Опитвах се да остана съсредоточена върху играта си, а не да се въздействам от резултата. Надявам се в идващите мачове да се показва още по-добре ", разяснява Сабаленка.

Заневска приключва кариерата си след 14 сезона в професионалния Тур. Тя доближава до 62-ото място в международната класация през предходната година, а през 2021-а печели единствената си купа в Гдиня, Полша.

В различен мач от схемата при дамите двукратната шампионка Винъс Уилямс отпадна за трети следващ път в първия кръг. 43-годишната ветеранка загуби от 17 години по-младата квалификантка Греет Минен (Белгия) с 1:6, 1:6 в своя мач номер 100 на Откритото състезание на Съединени американски щати.

" Беше необикновено да играя против легенда като нея. Изпитвам голямо почитание към Винъс, а това, че тя е тук и играе на 43 години е просто необикновено. За първи път играх на Централния корт (Артър Еш), забавлявах се от началото до края. Надявам се да имам още мачове тук ", съобщи след успеха Минен.
 Ига Швьонтек стартира с разгромна победа присъединяване си на US Open
Ига Швьонтек стартира с разгромна победа присъединяване си на US Open

Световната №1 не остави късмет на Ребека Петершон
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР