Една от емблематичните рок групи на всички времена, Uriah Heep,

...
Една от емблематичните рок групи на всички времена, Uriah Heep,
Коментари Харесай

Uriah Heep с концерт в Ямбол на 2 юни

Една от емблематичните рок групи на всички времена, Uriah Heep, идва за концерт в Ямбол на 2 юни. Събитието е кулминационна точка на тържествата, отдадени на празника на града. Концертът на площада пред общината е с начален час 20 ч. и е със свободен вход като подарък да всички поданици и посетители на Ямбол.

Представянето в Ямбол е част от наситената с концерти по целия свят стратегия на групата. В края на април и през май Uriah Heep забиват в Съединени американски щати и Канада, през юни ще са към този момент в Швеция, Германия, следват Швейцария и Чехия. В момента топ-групата приготвя новия си албум „ Living The Dream “, който се чака да излезе през септември.

Ядрото на настоящия състав на бандата продължава да бъде създателят на Uriah Heep Мик Бокс, дал началото й в късните 60 години на предишния век. От дебютния си албум през 1970-а Very `Eavy, Unble` Umble до момента групата има продадени повече от 30 млн. записи и участия допълнително от 60 страни по целия свят. В България британците идват за първи път през 1988 година, когато изнасят турне в огромните градове на страната, оставайки в историята като една от първите западни групи пробили „ желязната завеса “ на някогашния комунистически лагер.

Иконичната „ July Morning “ е единствено един от шедьоврите на Uriah Heep, които ще прозвучат на концерта им в Ямбол на 2 юни. Феновете ще могат да се насладят и на други паметни части като Easy Livin, Wizard, Gipsy, Sunrise, Look at Yourself  и мн. други

В сегашния състав на групата влизат Мик Бокс - соло китара, бек вокали, Фил Ланзън – клавири, бек вокали (от 1986 година насам), Бърни Шоу – вокали (също от 1986), Ръсел Гилбрук – барабани ( влезнал в групата от 2007) и басистът Дейви Римър (от 2013 г.), с който ямболската аудитория се срещна предходната година при присъединяване му в плана Voises of Rainbow по време на Рок бир феста през юни. Само за две години през концерти в Ямбол минаха още редица рок-легенди като Боби Кимбъл (ТОТО), Иън Пейс (Дийп Пърпъл), Греъм Бонит и Дуги Уайт (Рейнбой) и др.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР