Една от емблематичните фигури на гейм индустрията, сценаристът на поредицата

...
Една от емблематичните фигури на гейм индустрията, сценаристът на поредицата
Коментари Харесай

Ейми Хенинг оглави ново студио

Една от емблематичните фигури на гейм промишлеността, сценаристът на поредицата Uncharted Ейми Хенинг, ще е един от двамата ръководители на напълно ново студио. Името на новия ѝ шеф е Skydance Media, продуцентска компания, известна със заглавия, като Terminator Genisys, Mission: Impossible – Rogue Nation, Mission: Impossible – Fallout, новият филм от сериите „ Терминатор “, Dark Fate и други Ръководството на новото студио ще е поделено сред Хенинг и Джулиан Бийк.

За последно Хенинг работи за Visceral Games, студио на Electronic Arts, по игра от света на „ Междузвездни войни “. Проектът обаче беше преустановен жестоко в зародиш, а Visceral приключи съществуването си, което стана мотив за Хенинг да напусне ЕА. Това беше второ нейно овакантяване на компанията, откакто точно в ЕА стартира дългата 30-годишна кариера на Хенинг в промишлеността. Впоследствие тя се причислява към Crystal Dynamics, където заема разнообразни функции, като най-важен е приноса ѝ за сериите Soul Reaver. Звездата ѝ обаче изгрява в Naughty Dog, където извършва ролята на креативен шеф и водещ сценарист за Uncharted. През 2014 следва разкол сред Хенинг и ръководителите на Naughty – Нийл Дръкман и Брус Старли, което я предизвика да се раздели с създателите на The Last of Us при неизяснени към момента условия.

„ Джулиан и аз сме разчувствани да сме част от креативния екип и сме разчувствани да сме сътрудници със Skydance, с които ще изследваме дружно тази нова граница в бизнеса с развлечения, до момента в който в това време изпълняваме ролята си на пионери в реформаторски способи за описване на всепоглъщащи истории чрез технологията “, съобщи при своето показване като част от Sydance Хенинг.

Описанието на бъдещите планове на компанията са „ основаването на нови прекарвания, фокусиращи се над своята история и предопределени, както към геймъри, по този начин и към хора, които не са фенове на видеоигрите “.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР