Една от екопътеките към Седемте рилски езера, които започнаха да

...
Една от екопътеките към Седемте рилски езера, които започнаха да
Коментари Харесай

Вандали рушат алеята към Седемте рилски езера

Една от екопътеките към Седемте рилски езера, които започнаха да се слагат по европейски план предходната година, се разрушава още преди да е приключена публично. За плана бяха изхарчени към 2,5 млн. лева

" Процесът по създаване на пътеките към момента не е приключен, самите пътеки не се разрушават, всичко това е направено съзнателно. През този сезон имаше много визити от туристи в парка, появи се група във фейсбук, която призоваваше да се унищожават парапети, да се изваждат камъни. Факт е, че след зимата проверихме какво е положението и то беше положително, имаше напълно леки разрушавания тук-там, което е обикновено. Дефектите бяха отстранени на момента ", изясни шефът на Национален парк " Рила " Красимир Андонов по БТВ.

Според Андонов това се прави съзнателно от хора, които не са съгласни с построяването на екопътеките. В момента служащи отстраняват вредите.

Пътеката би трябвало да бъде подготвена следващата година. След този интервал има пет години гаранция, в които изпълнителят е задължен, в случай че нещо се случи, да в профил дефектите, добави той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР