Една от базите за медицински хеликоптери да е в Русе,

...
Една от базите за медицински хеликоптери да е в Русе,
Коментари Харесай

Медици от Русе настояват градът да е база за медицински хеликоптери

Една от базите за медицински хеликоптери да е в Русе, предава Българска национална телевизия.

За това упорства управлението на една от университетските лечебни заведения в дунавския град. Мотивът - Русе е стратегически център и има потребност от въздушни коли за спешна помощ за спасяването и превозването на пациенти.

" С изненада разбрахме, че Русе не е плануван като оперативна база. Оперативна база е мястото, където домуват хеликоптерите с екипи от парамедици, лекари, водачи, диспечерски пункт и така нататък Отделно от това, хеликоптерните площадки е най-разумно да са покрай лечебните заведения. Русе като най-големия дунавски град, като стратегически център, е нужно да има такава база и в случай че разсъждаваме от позиция на националната сигурност ", съобщи Алис Муртезова, административен шеф на УМБАЛ - Русе.

" Русе е най-големият град на Дунава, разполага с две академични лечебни заведения, които могат да окажат всевъзможен тип помощ. Русе е печално прочут и в статистиката на пътно-транспортните катастрофи, мисля че сме на челно място в страната. Трафикът набъбна, може би, към 10 пъти последните години. Всичко това приказва задоволително ясно, че Русе е мястото, където такъм център наложително би трябвало да има. И не мога да схвана логиката на министерствата, които възнамеряват това нещо за какво не е очакван ", добави Цветан Райчинов, ръководител на районната гилдия на Български лекарски съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР