Една от американските централи у нас - ТЕЦ Ей и

...
Една от американските централи у нас - ТЕЦ Ей и
Коментари Харесай

ТЕЦ Ей и ЕС Гълъбово отхвърли обвиненията от жалбата на работодателите до Манолова

Една от американските централи у нас - Топлоелектрическа централа Ей и Ес Гълъбово, се оплака от " акцията " на работодателските организации против нея и отхвърли обвиняванията, посочени от тях в тъжба до омбудсмана Мая Манолова.

В изказване, изпратено до медиите, от централата пишат:„ ЕЙ И Европейски Съюз – 3C Марица Изток 1 “ показва сериозна угриженост по отношение на продължаващата акция на ръководителите на национално показаните работодателски организации в България, ориентирана към основаване на атмосфера на непоносимост към Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово “, която е една най-големите и съвременни мощности в България и има основна роля за сигурността на доставките на електрическа енергия и енергийната самостоятелност на страната ни. "

Според ТЕЦ-а жалбата, подадена от работодателските организации до Манолова предходната седмица, съдържа " изцяло погрешни обвинявания ", които " не почиват на действителни доказателства и са ориентирани към уронване на престижа на компанията ". Те също по този начин нанасяли вреди на бизнеса на компанията в България.

" Сериозно сме загрижени, че сходни преднамерени опити за дискредитиране на най-големия интернационален вложител в България утежняват капиталовия климат и слагат под въпрос неприкосновеността на договорните съглашения в страната.

„ ЕЙ И Европейски Съюз – 3C Марица Изток 1 “ още един път удостоверява своя ангажимент за тясно съдействие с българските управляващи за възстановяване на капиталовия климат в страната ", се споделя още в изказването.

Преди седмица ръководителите на четирите национално представителни работодателски организации – Божидар Данев, Васил Велев, Кирил Домусчиев и Цветан Симеонов, в качеството си обаче на физически лица, подадоха тъжба до националния омбудсман Мая Манолова против двете така наречен американски централи - " Ей И Ес Гълъбово " и " КонтурГлобал Марица-изток 3 ".

Работодатели неведнъж са подлагали на критика централите и са призовавали за преустановяване на договорите с тях. Конкретният мотив за жалбата, по техни изказвания, обаче са разширените преди месец пълномощия на омбудсмана, съгласно които националният бранител към този момент има опция да се намесва освен в разногласия сред жители и страната, а и сред жители и други частни субекти (търговци, цивилен организации и обособени граждани). Самите работодатели бяха срещу тези разширени пълномощия, което подсказва, че жалбата им е по-скоро подигравателен метод да покажат несъгласието си с тях.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР