Една от американските компании може да е нарушила патента за

...
Една от американските компании може да е нарушила патента за
Коментари Харесай

Русия заподозря компания от САЩ за нарушаване на патента на Спутник V

Една от американските компании може да е нарушила патента за производството на съветската ваксина " Спутник V ". Това разгласи ръководителят на Руския фонд за директни вложения Кирил Дмитриев на заседание с съветския президент по отношение на имунизацията против ковид, оповестява " Новости ".

Ръководителят на Руския фонд за директни вложения изясни, че препаратът имал " доста мощна патентна отбрана ", защото разработчиците му са подали нужните заявки по-рано от други.

" Може би една от американските компании, които създават имунизацията, нарушава патентите ни. Уведомили сме тази компания, желаеме да стартираме разговор с тях ", добави Дмитриев.

Той акцентира, че Руският фонд за директни вложения няма да желае пари от американска компания в изискванията на пандемия, само че " ще вземе съществено отбраната (...) на интелектуалните права ".

Въпросът за равнището на патентната отбрана е бил издигнат от Владимир Путин на срещата. Той подчертал, че Русия предлага трансфер на технологии за произвеждане на ваксини, което никой различен в света не правел.

Отговаряйки на президента, заместител генералният шеф на Центъра " Гамалея " Денис Логунов отбелязал, че разработчиците са написали всички патенти и са подали всички заявки.

Препаратът " Гам-КОВИД-Вак " (търговска марка " Спутник V) " стана първата в света записана ваксина против COVID-19, без обаче да е минала през нужните три клинични тествания. Руснаците се хвалят, че тя към този момент е записана от 55 страни с общо население от над 1,4 милиарда души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР