Една обява в социалните мрежи предизвика възмущение. Баща продава за

...
Една обява в социалните мрежи предизвика възмущение. Баща продава за
Коментари Харесай

Обява във Фейсбук: Баща продава дъщеря си за 100 000 евро

Една публикация в обществените мрежи провокира отвращение. Баща продава за младоженка 12-годишната си щерка за 100 хиляди евро. Социалните служби в русенското село Ветово, откъдето е семейство, се самосезираха, а обявата за продажбата беше свалена от Facebook.

Ветово

Оказва се, че 12-годишното момиче Клеопатра единствено е пуснало фотографията си в обществените мрежи за развлечение. То неотдавна разполагало със личен телефон и в този момент се учело да борави с него. Родителите ѝ обаче не са я спрели и от самото начало са знаели какво разгласява в интернет. Баща ѝ към този момент има своя версия по какъв начин се е стигнало до тук.
Добри Паскалев: Момичето искаше да пусне едни ски за 200 лв., обаче нещо е сбъркала копчетата и това е... - Това с пазаруването и продаването на девойки при вас признато ли е? - Ами, то доста хора от ромите са си продали дъщерите. Ама ние ще чакаме да приключи. - А надявате ли се един ден и Клеопатра да продадете? - Не... Аз желая да изкара в Русе за здравна сестра.
Социалните служби във Ветово също са създали лично изследване и към този момент са набелязали ограничения за работа с детето. Те споделят, че фамилията им е добре познато, тъй като в него има и 4-годишно момиченце с увреждания.
Яница Рачева - шеф на дирекция " Социално подкрепяне " - Ветово: Детето ще бъде ориентирано да употребява обществена услуга на територията на общината и с него ще работи психолог, който е назначен и обществен служащ.
Клеопатра живее в един от крайните квартали на Ветово, а къщата на фамилията е от 2 стаи. Тя е в пети клас, само че постоянно отсъства от учебно заведение. Утре би трябвало да бъде в класната стая, само че се опасява да отиде, тъй като се притеснява, че съучениците и ще и се подиграват.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР