Една обява, поместена на портала Bring a Trailer привлече вниманието

...
Една обява, поместена на портала Bring a Trailer привлече вниманието
Коментари Харесай

Никой не иска стар двигател от Porsche за $220 000

Една публикация, поместена на портала Bring a Trailer притегли вниманието ни. Става дума за продажба на неповторим мотор от Porsche. Това е опозитният Porsche Type 547/1 Fuhrmann Four-Cam, който се инсталира на модела 356 Carrera 1500 RS Speedster, както и на спортните коли на марката през 50-те години на предишния век.

Обявата стои от много време и все още няма искащи, които да желаят да купят този шедьовър на мотостроенето. Причината най-вероятно е прекомерно високата цена - $220 000. За създаването на този мотор дава отговор Ърнест Фурман, който преди време прави мотора Type 547/1 Fuhrmann Four-Cam за половин година.

1.5-литровият елемент е с мощ 100 конски сили и впечатлява с двата си разпределителни вала, по един във всяка цилиндрова глава. По това време сходни мотори са с един долноразположен разпределителен вал. Моторът е тестван за първи път през април 1953 година и още същата година спортно Porsche с този мотор печели в класа си двете най-престижни съревнования - Миле Миля и Льо Ман.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР