Една майка, която измерва любовта към децата си в трупове.

...
Една майка, която измерва любовта към децата си в трупове.
Коментари Харесай

Зловещата история на една майка, която мери любовта към децата си в трупове, които превръща в сапун и сладкиши

Една майка, която мери любовта към децата си в трупове. А след това ги трансформира в сапун или пък в сладкиши. Тя е Леонарда Чанчули, а това е нейната история.

Родена е през 1893 година. Като дребна прави два опита за самоубийство, а през 1914 година се омъжва за държавния чиновник Рафаеле Пансарди, който родителите ѝ не утвърждават, тъй като са ѝ намерили различен младоженец. Получава най-тежката клетва, а точно майчината.

През 1930 година тя губи дома и цялото си имущество по време на земетресението във Вултуре. Със брачна половинка ѝ вземат решение да стартират изначало и се реалокират в Кореджо, където отварят малко магазинче, а Леонарда става известна измежду локалното население като сватовница, врачка и поетеса.

Преминава през 17 бременности, 3 от които завършват с аборт, а 10 от децата ѝ умират напълно дребни. Веднъж гледачка ѝ споделя, че всичките ѝ деца ще загинат, а друга ѝ разкрива, че на едната ѝ ръка вижда затвор, а на другата – лудница за нарушители. Затова нищо чудно, че четирите деца, които оцеляват, попадат под изключителната ѝ протекция.

През 1939 година синът ѝ Джузепе към този момент е задоволително огромен, с цел да бъде извикан на фронта по време на Втората международна война. За да го избави, тя търси знак в магията и по-късно твърди, че е получила просветление от самата Дева Мария. Според него, в случай че различен отиде на мястото на сина ѝ в света на мъртвите, това ще внесе баланс и Джузепе ще остане при нея.

Жертва №1: Фаустина Сети

Фаустина била съседка на Леонарда, която мечтаела да си откри брачен партньор. Тогава грижовната майка ѝ споделила, че ѝ е намерила мъж, който обаче живее в далечен град. Заръчала ѝ да не споделя на никого за заминаването си, а за околните си да приготви картички и писма, с цел да са спокойни за нея. След това поставила приспивателно във виното ѝ и я умъртвила с секира. Нарязала тялото на части, а кръвта събрала в леген. Зачудила се обаче дали не може да вкара всичко това в приложимост и по този начин, благодарение на малко сода каустик, Фаустина се трансформирала в сапун. Изсушената кръв пък прибавила към сместа от захар, мляко, яйца и шоколад, с която правила своите специфични чаени кексове, а новата съставна част ги направила още по-хрупкави.

Жертва №2: Франческа Соави

Още една съседка на Леонарда попаднала под нейната секира. Това се случило, когато запасите от сапун и кексчета на предприемчивата италианка свършили и тя решила, че е време да се снабди с нови. А и не била сигурна дали ориста е отразила жертвата, която принесла, по тази причина решила, че за всяко от децата си би трябвало да пожертва по един човешки живот.

Франческа Соави поискала помощ от Леонарда в намирането на работа. И тук тя действала по същия метод, както с Фаустина, казвайки ѝ, че ѝ е намерила къде да работи като учителка, единствено че в друга част на Италия. Посъветвала я да пази новината в загадка от околните си, с цел да ги изненада, а за услугата ѝ взела 3000 лири. Историята още веднъж се повторила и след успокоително във виното, съседката също се оказала в казана със сода каустик.

Жертва №3: Вирджиния Качиоло

Вирджиния била оперна певица, която желала да възобнови кариерата си. Тя потърсила помощта на Леонарда, която не след дълго ѝ споделила, че ѝ е намерила работа във Флоренция като секретарка на прочут импресарио. Разбира се, на нея също било заръчано да не споделя на никого къде отива. Бившата певица оставила 50 000 лири и всички свои бижута на Леонарда, а по-късно последвала ориста на другите две дами.

Този път обаче, околните на жертвата имали диря към нея. Снаха ѝ я видяла да влиза в дома на Леонарда и по-късно никой не чул нищо повече за нея. Те съобщили на полицията, а положителната готвачка незабавно си признала всичко, най-много тъй като се страхувала, че в случай че отхвърли и излъже, жертвоприношенията ѝ ще бъдат напразни.

Предсказанието се сбъдва и Леонарда е наказана на 30 години зад решетките и 3 години в болница за психологично заболели. След като оцелява в пандиза и се озовава в лудницата, тя получава кръвоизлив, от който в никакъв случай повече не се възвръща. Умира през 1970 година, а някои от движимостите ѝ, измежду които тенджерата, в която е приготвяла жертвите си, са изложени в Музея по криминология в Рим.



Източник: iskamdaznam.com
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР