Една легендарна фигура е готова да се завърне в най-силната

...
Една легендарна фигура е готова да се завърне в най-силната
Коментари Харесай

Гари Пейтън е готов да се завърне в НБА


Една именита фигура е подготвена да се завърне в най-силната баскетболна лига в света. Деветкратният участник в “Мача на звездите” и първенец с Маями Хийт от 2006-а Гари Пейтън изрази желанието си да стартира работа в треньорския щаб на тим от НБА.

“В предишното съм водил диалози за треньорска работа, само че времето не беше уместно. В момента усещам, че съм подготвен да поема подобен ангажимент. Много млади играчи в Лигата остават на крачка от това да разкрият цялостния си капацитет. Бих желал да се присъдеиня към треньорския щаб на някой тим от НБА и да оказа помощ на баскетболистите да се осъществят посредством здрава работа, фокус към детайлите и увереност, които са нужни за триумфа на целия отбор”, показа Ръкавицата пред Крис Хейнс от Yahoo Sports.

Hall of Fame guard Gary Payton reveals to that’s he’s ready for his next career chapter of coaching in the NBA and “The Glove” is eager to join a coaching staff: “I believe I am now ready to coach.”
— Chris Haynes (@ChrisBHaynes)
Пейтън, притежател на наградата за “Защитник на годината” от 1996-а и спряган за един от най-великите бранители на гардовите позиции, се занимаваше с анализаторска активност в последните години. Легендата на към този момент несъществуващия Сиатъл СуперСоникс бе част и от образуваната от рапъра Айс Кюб 3x3 лига “BIG3”, където изпълняваше функционалността треньор на тима 3 Headed Monsters.

В дейната си професионална кариера Пейтън взима присъединяване в цели 1,335 дуела от НБА, в които записва междинни индикатори от 16.3 точки, 3.9 битки, 6.7 асистенции и 1.8 отнети топки на мач. Освен със Сиатъл, 52-годишният някогашен баскетболист играе и за Милуоки, ЛА Лейкърс, Бостън и Маями Хийт. Именно с “горещите” Пейтън печели единствената си купа - през 2006-а, когато Хийт побеждават Далас Маверикс на Финалите на НБА.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР