Една легенда си отиде днес - Стоянка Мутафова почина на

...
Една легенда си отиде днес - Стоянка Мутафова почина на
Коментари Харесай

Стоянка Мутафова в последното си интервю за БНТ: Грабнала съм всичко от живота

Една легенда си отиде през днешния ден - Стоянка Мутафова умря на 97 години. Любима на генерации българи тя остави същинско богатство от знакови облици цялостни със смях и сила в десетки незабравими функции в театъра и в киното. С " Госпожа Стихийно злополучие " и " Столетие мое " тя беше до последно при своята аудитория.

Единственото, което можеше да стои сред сцената и живота на Мутафова беше знакът за тъждество. С доста сила и доста хъс извърши тя своя дълъг живот. За равносметката в него приказва и в последното изявление, което тя даде за предаването " Българска национална телевизия на 60 ".
Стоянка Мутафова, актриса: Има хора с пропуснат живот това е доста ужасно. При мен няма такова нещо. Аз съм сграбчила всичко, което би трябвало за всяка възраст. Така че, си отивам цялостна отвред. Не пострадвам, че към този момент ми е минало времето и че би трябвало да отида някъде.
Любовта към театъра, силата и хъса, с който тя излизаше всяка вечер на сцената се трансфораха и в образец за нейните сътрудници, които галено я назоваха " како ".
Силвия Лулчева, актриса: България се разделя с изключителна персона, с необикновен гений и удивителен човек. Поклон и светла й памет! Благодаря й за силата и за издържливостта толкоз години да бъде в театъра!Калин Сърменов, шеф на Сатиричния спектакъл: Един от огромните образци в българското изкуство и в българския спектакъл. Наистина огромен образец. Аз съм работил с нея и знам какво е тя да пристигна на подготовка, метода, по който се държи, отношението към всеки подробност в специалността. Тя е учебник. Любомир Нейков, артист: Винаги съм бил неин наследник. Един път ми беше майка, различен път - тъща. Кръстьо Лафазанов, артист: Един ярък лъч! Аз мисля, че човек не си отвива окончателно. Той отива на друго равнище и постоянно е с нас, в случай че му е било хубаво, до момента в който сме работили. Тя постоянно ще бъде с нас и ще ни оказва помощ. Руслан Мъйнов, артист: Изключително умна жена, доста надарена актриса, талантлива от Господ с задача. Христо Гърбов, артист: Какво ще кажете на хората за дълголетието, Стоянка Мутафова? И тя сподели: Абе, да си гледат кефа! Това в последна сметка изчерпва безусловно нейното отношение към живота.
Поклонението пред Стоянка Мутафова ще бъде в понеделник в Сатиричния спектакъл от 11 до 16 часа.
Още по тематиката Отиде си легендата Стоянка Мутафова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР