Една книга събира съпреживяното на актрисата Емилия Радева с актьори

...
Една книга събира съпреживяното на актрисата Емилия Радева с актьори
Коментари Харесай

Емилия Радева: Страх и вълнение - тези човешки качества отличават добрия актьор от актьора


Една книга събира съпреживяното на актрисата Емилия Радева с артисти - митове, с която тя е имала щастието да живее и работи дружно, за които споделя, че са нейното семейство. В началото са били страхът и вълнението.

Кино "Одеон" показа "Ние артистите", новата книга на обичаната от генерации българи актриса Емилия Радева, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Събитието започва с прожекция на новелата "Ветрената мелница" - част от кино лентата "Сиромашка радост" на режисьора Антон Маринович по разкази на Елин Пелин. Там младата Емилия е в ролята на Христина, която се надиграва с Коста Цонев в ролята на Лазар Дъбака.
 Една книга събира съпреживяното на актрисата Емилия Радева с артисти - митове, с която тя е имала щастието да живее и работи дружно Една книга събира съпреживяното на актрисата Емилия Радева с артисти - митове, с която тя е имала щастието да живее и работи дружно / БГНЕС
"Тази книга излиза с помощта на Фондация "А, Аскеер" и по-точно благодарение на нейния ръководител Милен Миланов. Обработването, напечатването, както и дизайнът са дело на издателство "Книгомания". Благодаря и на журналиста Георги Тошев, редактор на книгата. Благодарна съм, че всички думи тук в тази книга виждат бял свят с помощта на тези хора", съобщи Емилия Радева.

"Читателят ще си напомни за едни изключителни наши актьори, множеството от които не са сред нас. Когато съм писала за тях, съм се водила от мисълта, че те не би трябвало да бъдат забравяни и би трябвало по-често да се припомня за тях. Имала съм опцията да работя и да си партнирам с тези актьори и да имам опцията освен да ги опознавам като създатели, само че и като хора. В доста случаи съм се учила от тях. В почивките от подготовки, човек има опция да се допре до душевността и персоналното прекарване на артиста до него. Това е доста ценно", показа актрисата.

За най-силните другарски връзки основани с сътрудници от сцената актрисата може да приказва доста. Отличава най-силно партньорството й с нейния брачен партньор Любомир Димитров. Покрай него се среща и с Наум Шопов. "Трябва да ви кажа, че те са ми доста скъпи" споделя Емилия.

Чувството, което изпитала, когато се качила за пръв път на сцената в трети курс било неспокойствие съчетано със боязън. Според нея тъкмо тези човешки усеща отличават положителния артист от артиста. "Ако загуби артистът това неспокойствие, значи той е станал единствено експерт. Не е артист, който разчита на страст и мощното прекарване, тъй като единствено по този начин може да болести зрителя" споделя още тя.

"В младото потомство, в киното и театъра има доста надарени млади създатели. Много е мъчно в това обграждане и политическо и икономическо да устоиш. Те са малко капризно потомство. Искат доста бързо да се развият и да получават доста пари. Има неща, които не се мерят в цената на парите. Те са малко по-друго потомство, само че имам вяра, че ще намерят същинския път. Нека да работят безрезервно и да обичат специалността си. Да не вършат взаимни отстъпки. В никакъв случай. Нека да остане обратно материалното. Парите ще дойдат, когато се осъществят и станат същински създатели. Задължително да имат гражданска позиция. Накрая дано не не помнят, че дипломата е единствено началото на това, което им предстои", сподели Радева. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР