Една китайска компания, която преди време успя да се похвали

...
Една китайска компания, която преди време успя да се похвали
Коментари Харесай

Китайската HNA иска служителите й да инвестират в нея

Една китайска компания, която преди време съумя да се похвали със обилни придобивания, включващи присъединяване във веригата Hilton и в най-голямата немска банка Deutsche Bank, месеци по-късно се оказа разследвана от управляващите в родината си, както и в Европа.

За малко време сдружението HNA Group съумя да изтегли големи заеми, да ги похарчи и да потъне в задължения. И в този момент нейното ръковоство е насила да търси помощ не от кого да е, а от своите чиновници.

Според обява на The New York Times сдружението е изпращало на няколко пъти имейли до личния състав с молба хората да влагат пари в редица начинания на компанията, обещавайки забележителна възвръщаемост.

От медията показват, че някои от предлаганите като алтернатива артикули " доста наподобяват на заеми с висок лихвен % ".

Китайската HNA Group развива активност в няколко разнообразни сфери, в това число авиация, парцели, финансови услуги, туризъм и логистика. Тя беше и измежду претендентите за концесията на летището в Пловдив.

Надали обаче на управлението на сдружението му е до покупко-продажби, като общо отговорностите се пресмятат на 90 милиарда $. До огромна степен натрупването на големите задължения се дължат на огромните придобивания, включително на 25% от Hilton за 6,5 милиарда $ и 10% от Deutsche Bank.

Стратегията за набиране на средства от чиновниците на дадена компания посредством продажбата на акции или вложения във финансови принадлежности не е нещо извънредно.

От Times обаче акцентират, че от китайската компания, за разлика от обичайния метод в такива случаи, не предлага на чиновниците си опция за присъединяване в сдружението./money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР