Една жена загина след експлозия в жилищен блок в Крайова,

...
Една жена загина след експлозия в жилищен блок в Крайова,
Коментари Харесай

Експлозия в жилищен блок в Крайова, жена загина

Една жена почина след детонация в жилищен блок в Крайова, оповестяват за Българска телеграфна агенция от Главния инспекторат за изключителни обстановки на Румъния.

Трима души са превозени в болница. Един човек е получил припадък на суматоха.

И в този час пожарникари търсят възможни жертви, блокирани под руините на постройката, която се е срутила отчасти след гърмежа. Текат огледи, които да открият дали в блока към момента може да се живее.

" Колегите от Държавната строителна ревизия пристигнаха да оценят положението на постройката. Все още не можем да идентифицираме дали има позволение за градеж или по какъв начин е издигната ", осведоми за Диджи24 кметът на Долж Дан Дякону.

" Ще позволим достъп до постройката на хората единствено откакто се уверим, че е безвредно. Разследване ще откри повода за детонацията ", съобщи на собствен ред основния контрольор на Инспектората за изключителни обстановки в окръг Долж Константин Владуцой.

Приблизително 50 души са били евакуирани от постройката и са прекарали нощта при родственици и другари.

" Мислех, че е детонация на кола, че прозорецът е строшен, по-късно излязох и видях, че блокът се е срутил. Може би е гръмнала (газова) бутилка ", показа за Диджи24 един от жителите на блока.

" Вратите се отвориха, мазилката падна, аз бях в леглото, тъй като беше късно, изплашихме се и излязохме на открито ", разяснява негова съседка.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР