Една жена загина при ракетен удар, нанесен от територията на

...
Една жена загина при ракетен удар, нанесен от територията на
Коментари Харесай

Една жена загина, а седем души бяха ранени в Израел при ракетен удар от Ливан

Една жена почина при ракетен удар, нанесен от територията на Ливан по град Сафед в Северен Израел, заяви ДПА, базирайки се на израелски медии и службата за незабавна здравна помощ " Маген Давид Адом ".

Седем души с пострадвания са били откарани в болница, заяви началникът на избавителната работа Ели Бин. Израелските медии оповестяват и за спирания на електрозахранването в някои градове в северноизралеския регион Галилея, в който живеят към 40 000 души.

Тази заран в северната част на страната е имало няколко сигнала за ракетни набези , въпреки че не е било ясно откъдето тъкмо идват офанзивите, оповестиха израелските военни.
Откакто войната в линията Газа стартира, по израелско-ливанската граница нееднократно е имало конфликти сред израелската войска и бойци на проиранското ливанско придвижване " Хизбула " или други въоръжени групировки, отбелязва ДПА.

Според подкрепяната от Иран шиитска милиция от началото на спора са починали близо 200 бойци на " Хизбула ". Множество цивилни от двете страни също са станали жертва на трансграничните набези. Десетки хиляди поданици бяха принудени да изоставен домовете си от двете страни на границата на фона на най-сериозната ескалация на напрежението след Израелско-ливанската война през 2006 година

Сблъсъците по северната граница на Израел предизвикваха опасения за прерастване на спора, почнал на 7 октомври, провокиран от невижданото трансгранично нахлуване на бойци на палестинската ислямистка организация " Хамас " в Южен Израел , при което 1200 души бяха убити, а към 240 - отвлечени.

По данни на ръководеното от " Хамас " министерство на опазването на здравето в Газа масираната сухопътна и въздушна израелска атака е довела до гибелта на 28 473 души на територията на палестинския анклав.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР